Srpsko filantropsko udruženje (Serbian Philanthropic Association), neprofitna i nestranačka organizacija sa sedištem u Njujorku, koja okuplja mlade profesionalce srpskog porekla, 12. novembra organizuje drugo Srpsko filantropsko gala veče u svečanoj sali istorijskog zdanja „Gotam hol“ (Gotham Hall) u Njujorku.

Domaćini večeri bili su poznati srpski glumci Marija Karan i Nikola Đuričko, a u programu su između ostalih učestvovali gitarista Nikola Stajić, nagrađivani plesni par Miroslav “Miša” Ranđelović i Dakota Pici, sedmočlani bend “Tu fanki” (2Funky) iz Bostona u kojem su i dvoje mladih Srba Ilija Mihailović i Nevena Đorđević, kao i Srđan i Vukan, gitarista, koji su zaštitni znak njujorške „Kafane“, u kojoj uveseljavaju goste svojim bogatim repertoarom balkanske muzike.

Udruženje na ovogodišnjoj gala večeri prikuplja sredstva za “IT Bootcamp”, besplatnu IT školu za prekvalifikaciju u IT sektoru u Srbiji. Taj projekat već četiri godine pruža mogućnost za društveni napredak pojedincima, koji nisu imali priliku za formalno IT obrazovanje. Školu je do sada upisalo 995 polaznika, od kojih je više od 450 uspešno našlo posao u struci.

Izvor: glasamerike.net