Crveni krst grada Jagodine i Podružnica Crvenog krsta Predškolske ustanove „Pionir“ i ove godine zajednički organizuju humanitarnu akciju „Drug drugu“. Ove godine, vrtići „Pionir“, „Pčelica“, „Bambi“ i „Leptirić“ prikupljaju pomoć u vidu odeće, igračaka i slatkiša za decu korisnika Narodne kuhinje koja radi pri jagodinskom Crvenom krstu. Vrtići „Sunce“ i „Pivara“, koji takođe pripadaju Predškolskoj ustanovi „Pionir“, prikupljaće prehrambene proizvode koji će biti poslati u Dom za decu ometenu u razvoju koji se nalazi u selu Izvor kod Paraćina.

Cilj ove akcije je prikupljanje humanitarne pomoći tako i promocija humanitarnih vrednosti, kako među decom, tako i među roditeljima, ali i našim radnicima. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim roditeljima i radnicima koji se uvek odazivaju našim akcijama. Uvek je njihov odziv bio na izuzetnom nivou. Deca znaju kome je šta potrebno. Crveni krst ima preko 450 korisnika Narodne kuhinje i ta pomoć ide direktno njima. Njome će se pripremati novogodišnji paketići. Domu pored manastira Svete Petke potrebne su namirnice za ishranu poput brašna, ulja, soli i šećera, ali i hemije za pranje garderobe. Dobrodošlo je šta god ko ima, rekao je Slaviša Marković, predsednik Podružnice Crvenog krsta Predškolske ustanove „Pionir” u Jagodini.

Humanitarna akcija „Drug drugu“ traje do 30. novembra, a zaposleni pozivaju sve mališane i njihove roditelje da doniraju koliko god mogu. Treba napomenuti da se pomoć prikuplja u vrtićima. 

Izvor: sid.kcnonline.rs