Zbog trenutne epidemiološke situacije kapaciteti bolnica i ambulanti su puni i često ne možete dobiti pomoć u trenutku kada vam je potrebna.

Oni koji koriste Twitter znaju da se u takvim situacijama mogu obratiti Prim. dr Slavici Plavšić, specijalistkinji za plućne bolesti u penziji.

Ova doktorka već duže vreme putem Twittera odgovara na pitanja, daje savete, smiruje preplašene i tumači medicinsku dokumentaciju.

Nedavno je i jednom deki obolelom od korone spasila život. Kako u bolnici nije bilo mesta, a Hitna pomoć nije mogla da izađe na teren, sin ovog čoveka se obratio dr Slavici za pomoć i od nje dobio detaljno uputstvo kako da oca priključi na kiseonik.

Aparat za kiseonik na mesečnom nivou košta 100 evra (iznajmljivanje), a kako je navela dr Plavšić nije težak za priključivanje. Uz njenu podršku i savete sin je uspeo da priključi oca na kiseonik i spase mu život.

 

Hvala svima na pohvalama i lepim rečima.
I da vas obavestim da se OTAC, junak ove priče danas oseća mnogo bolje, da se SAT kreće oko 95 %, da nema temper. ,ustaje ,uzima hranu i lekove.
Nadam se želim da njegovo ozdravljenje bude brzo i potpuno.Čestitke požrvovanom sinu! https://t.co/L3cZ97Py0Q

— Slavica Plavšić (@SlavicaPlavsic) November 27, 2020

 

Kada se pročulo za ovu priču, na društvenim mrežama su krenule brojne pohvale na račun dr Slavice, koja je samo na svom Twitter nalogu kratko napisala Imam veliko iskustvo i znanje i želju da pomognem ljudima u ovim teškim vremenima.

Izvor: luftika.rs