Anđela Lečić je učenica četvrtog razreda Gimnazije „9.maj” u Nišu i prva je u Nišu ponudila u svojoj toploteci besplatan obrok budućim mamama. Toploteka radi tek dve nedelje, a Anđela već ima svoje prve mušterije. Ova mlada Nišlijka je na ovaj način pokazala da među mladima još uvek ima onih koji žele da pomognu drugima, da pokažu da i na njih može da se računa kada je humanost u pitanju. 

U toploteci koju je otvorila Anđela u gradskom naselju Palilula priprema se domaća hrana za poneti. Naručiš i dobiješ. Na raspolaganju su stara srpska jela kao što su punjene paprika, obične i posne, sarme, pasulj, svadbarski kupus i riba. Buduće mame ovde mogu da dobiju besplatan obrok koji mogu da pojedu u toploteci, ali i da ponesu.

Restoran je nov. Nedavno je otvoren, ali sam već pre otvaranja došla na ideju da posao kojim se bavim na neki način oplemenim. Da pomognem na način na koji mogu. Humanost je plemenita osobina i uči se od malih nogu. Ona je kao lepo vaspitanje. Gest koji vas oplemenjuje. Prosto se dobro osećam kada nekome pomognem. To je onaj osećaj kada starijoj osobi ustanete u autobusu ili kada je pustite da preko reda uđe u prodavnicu kao što to činite i kada su mame sa malom decom u pitanju ili pak trudnice, objašnjava Anđela.

Izvor: jugpress.com