Aleksandar Kikanović, čuveni trkač i pokretač akcije Trke za život, istrčao je 125 kilometara od Loznice do bolnice u Novom Sadu i pomogao lečenju malenog Boška Guglete.

Mnogo teško mi je bilo danas, ali uz samu pomisao da je Boškovim roditeljima mnogo teže, stigao sam do cilja, napisao je Kikanović na Instagram profilu posle istrčanih 125 kilometara.

Kikanović je već trčao humanitarne maratone: do Hilandara, potom i manastira Tumane, kao i Ostroga, a ovog puta je trčao kako bi pomogao prikupljanju sredstava za lečenje dečaka Boška Guglete, čija košta više od 2 miliona dolara.

Nakon uspešno istrčanog humanitarnog ultramaratona, Aleksandra su ispred bolnice dočekali podržavaoci koji su donirali za njegov cilj, kao i porodice dece čije je lečenje do sada podržao. Konačno, nakon 80 dana kampanje, ceo iznos novca za Boškovo lečenje prikupljen je kroz mnogobrojne akcije i donacije građana. Sredstva potrebna za skupu gensku terapiju obezbedila su dečakovo lečenje od spinalne mišićne atrofije u Budimpešti.

Izvor: Sportski žurnal