Na adresu Dobročinitima stigla je priča Marije Stanković iz Žitorađa. Marija je odlučila da podeli svoju priču sa nama, sa nadom, da će nadahnuti i druge da čine dobro.

Marija je stipendistkinja Fondacije Ana i Vlade Divac i četiri sata mesečno, tokom proteklih deset meseci, provodila je volontirajući u svojoj zajednici. Takođe, kao predsednica školskog parlamenta u poslednjoj godini gimanzije, organizovala je niz humaniternih akcija u svojoj školi.

Iako iza sebe ima niz dobrih dela koja je tokom godina učinila za svoju zajednicu, odlučila je da sa nama podeli priču koja joj zauzima posebno mesto u srcu.

Prošle godine, Marija je odlučila da se prijavi na likovni konkurs na temu "Moja evropska zajednica", EU PRO razvojnog programa, na kome su učestvovali učenici i učenice iz 99 gradova i opština Srbije. Tema konkursa je osmišljena sa ciljem da podstakne srednjoškolce da bolje sagledaju svoje lokalne zajednice i uvide probleme sa kojima se njihovi sugrađani i sugrađanke iz osetljivih grupa suočavaju. Marijin rad je ušao među 12 najboljih koji su dobili nagradu, koju joj je u novembru 2019. lično uručio šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici.

Srećna i ponosna zbog postignutog razultata, odlučila je da svoju radost podeli sa još nekim.

Kao nagradu sam dobila telefon, paket kalendara i dnevnike. Telefon sam poklonila devojčici Nikolini iz Prokuplja koja je bolovala od karcinoma i u tom periodu bila na lečenju u Nemačkoj. Za nekog tako malog, Nikolina je prošla kroz mnogo teškoća. Nadala sam se da će joj ovaj gest makar na kratko staviti osmeh na lice.  
Trenutak kad sam je upoznala i kad sam joj dala poklon je najemotivniji trenutak u mom zivotu. Iako sam završila srednju školu kao učenik generacije, slobodno mogu reći da mi je ova nagrada draža od tog priznanja.

Nikada nije rano, a ni kasno da činimo dobra dela. Ne sumnjamo da ćemo od Marije čuti još lepih priča o dobrim delima, a i da će biti mnogo drugih koji će, inspirisani njenim primerom, poželeti da podele sa nama dobročinstva koja su učinili ili im prisustvovali.