Vazhdon vala e solidaritetit për Turqinë dhe Sirinë.

Në tërmetin shkatërrues që goditi këto dy shtete, sipas të dhënave të publikuara deri më tani, mbi 43 mijë persona humbën jetën, shumë u plagosën dhe të tjerë mbetën pa shtëpi.

Në të gjithë Ballkanin Perëndimor, menjëherë pas tërmetit u nisën aksione të shumta solidariteti dhe grumbullimi i ndihmave për viktimat e tërmetit në Turqi dhe Siri.

Në tekstin e mëposhtëm mësoni se si e kemi mbështetur Turqinë dhe Sirinë në ditët e fundit dhe në cilat aksione mund të përfshiheni edhe ju vetë.

BH Telekom dhuroi 150,000 KM për të ndihmuar popullin e Turqisë dhe Sirisë

Kompania BH Telekom i dhuroi 150,000 KM Shoqatës Pomozi.ba për të ndihmuar njerëzit në gjendje dëshpëruese të Turqisë dhe Sirisë. Ky është donacioni më i madh deri më tani në Bosnje dhe Hercegovinë për viktimat e tërmeteve.

Fondet do të destinohen për blerjen e shtëpive të lëvizshme për strehimin e njerëzve.

Kompania Pharmamed dhuroi 10,000 kremra për fëmijët e Turqisë dhe Sirisë

Kompania Pharmamed, selia e së cilës ndodhet në Travnik, ka dhuruar 10,000 kremra për mbrojtjen dhe kujdesin e lëkurës së fëmijëve për fëmijët në Siri dhe Turqi.

Falenderojmë sinqerisht biznesmenët tanë të suksesshëm me zemër të madhe, të cilët janë gjithmonë aty për ata që kanë nevojë. Sepse ne kemi vetëm atë që japim, njoftuan me këtë rast nga shoqata Pomozi.ba.

Duke shitur çaj, Benjamini mblodhi rreth 1,600 KM për të ndihmuar viktimat e tërmetit në Turqi dhe Siri

Djaloshi i quajtur Benjamin Mehanoviq pagoi 1,583 KM, të cilat i mblodhi duke shitur çaj, për të ndihmuar viktimat e tërmeteve shkatërruese në Turqi dhe Siri.

Aksion për mbledhjen e lodrave për fëmijët e Turqisë dhe Sirisë

Shoqata Pomozi.ba nisi një aksion për mbledhjen e ndihmave për fëmijët e prekur nga tërmeti në Turqi dhe Siri për t'ua lehtësuar sado pak jetën e përditshme djemve dhe vajzave që mbetën pa gjithçka në një moment.

Ju mund ta mbështesni fushatën duke dhuruar lodra të reja ose të ruajtura mirë dhe duke i dorëzuar ato në adresën e shoqatës në Sarajevë (Dr. Fetaha Beqirbegoviqa 8, nga ora 08:00 deri në orën 17:00).

Dhurimet e lodrave janë gjithashtu të mundshme në zyrat e shoqatës në  Travnik, Bihaq, Mostar dhe Sanski Most.

Aksioni do të zgjasë minimalisht një muaj, ndërsa në qytetet ku nuk kemi zyra, njerëzit mund të organizohen edhe nëse mblidhen sasi më të mëdha, thanë nga Pomozi.ba.

Teatri Kombëtar i Mostarit nisi një fushatë humanitare për Turqinë dhe Sirinë

Teatri Kombëtar i Mostarit nisi një aksion humanitar në ndihmë të popullit të Turqisë dhe Sirisë, të cilët pësuan një tragjedi të madhe pas tërmeteve shkatërruese.

Në lidhje me këtë, të premten, më 24 shkurt, në orën 20:00 do të zhvillohet shfaqja humanitare e shfaqjes Mirupafshim, Kaliforni! shkruar nga Emina Kovaçeviq, me regji të Lajla Kaikçia. Çmimi i biletës është 10 KM, dhe mjetet e grumbulluara nga biletat e blera do të dhurohen për të ndihmuar Turqinë dhe Sirinë.

Mbështetja e një gruaje nëntëdhjetë e një vjeçare

Milka nëntëdhjetë e një vjeçare, përfituese e shërbimeve të shoqatës humanitare Pomozi.ba, dhuroi një shumë simbolike për të ndihmuar njerëzit në Siri dhe Turqi.

Gjegjësisht, ajo ka dërguar 10 KM për të ndihmuar popullin e Turqisë dhe Sirisë, është bërë e ditur në faqen e Facebook-ut të Pomozi.ba.

Duke qenë se çdo ditë i dërgojmë një vakt të gatshëm në pragun e saj, as nuk duhet të flasim për gjendjen e vështirë shëndetësore dhe financiare. Nga ana tjetër, kjo gjë nuk e pengoi atë të përdorë të ardhurat e saj minimale, nga të cilat ajo nuk mund të përballojë as gjërat që asaj i nevojiten, megjithatë ndau 10 KM për njerëzit që kanë përjetuar një tragjedi të madhe - shkruajtën nga shoqata e lartpërmendur humanitare.

Në vend të stërvitjes, futbollistët e Zheljezniçarit ndihmuan në paketimin e ndihmave për Turqinë dhe Sirinë

Futbollistët e Zheljezniçarit nga Sarajeva javën e kaluar e bënë stërvitjen e mëngjesit në depon e shoqatës humanitare Pomozi.ba.

Anëtarët e ekipit të parë të "bluve" morën pjesë në përgatitjen dhe ngarkimin e mallrave të ndihmës për Turqinë dhe Sirinë. Qytetarët e Bosnjës dhe Hercegovinës kanë treguar edhe një herë anën e tyre humane. Në ambientet e shoqatës Pomozi.ba u grumbulluan sasi të mëdha mallrash për të ndihmuar viktimat në Turqi dhe Siri., njoftoi FC Zheljezniçar.

Banka BBI përjashtoi tarifat e dhurimit për Turqinë dhe Sirinë

Banka BBI vendosi të përjashtojë nga pagesa e tarifave të BBI për konvertimin e fondeve dhe pagesat ndaj individëve dhe personave juridikë të kryera jashtë vendit për të paguar "ndihma për Turqinë dhe Sirinë". Vendimi vazhdon aktivitetet e BBI Bank për të ndihmuar viktimat e tërmetit në Turqi dhe Siri, pasi dhuroi 50,000 KM për të ndihmuar zonat e prekura.

BBI Bank përpiqet të ndihmojë zonat e prekura si një institucion me përgjegjësi shoqërore. Në këtë mënyrë, ne duam t'ua bëjmë më të lehtë individëve dhe kompanive të përfshira në këtë mision humanitar që të arrijnë sa më shpejt dhe me efikasitet tek ata që kanë nevojë - bëhet e ditur nga BBI bank.

Përmes aplikacionit Glovo në Bosnje dhe Hercegovinë, ju mund të dhuroni për viktimat e tërmeteve në Turqi dhe Siri.

Glovo BeH bashkohet në mbështetjen e viktimave të tërmetit në Turqi dhe Siri.

Një nga vlerat e rrënjosura thellë në kulturën tonë Glovo është KUJDESI, kujdesi për të gjithë rreth nesh dhe planetit dhe komunitetit tonë. Tërmetet në Turqi dhe Siri shkaktuan dëme të mëdha, të cilat është e vështirë të imagjinohen, por ne mund të ndihmojmë. Ne bashkëpunuam me Pomozi.ba dhe aktivizuam një seksion për donacione në aplikacionin tonë për të ndihmuar së bashku viktimat në Turqi dhe Siri. Donacionet shkojnë tërësisht për Pomozi.ba, tha Ivan Laketa, drejtor i përgjithshëm i Glovo BeH.

Për të mbështetur viktimat e tërmetit, përdoruesit e Glovo mund të shkojnë në seksionin "Dhuro për Turqinë dhe Sirinë", të zgjedhin shumën që duan të dhurojnë për Pomozi.ba dhe fondet e mbledhura në këtë mënyrë do t'i destinohen tërësisht organizatës.

Një grup njerëzish nga Subotica mbledhin ndihmë për popullsinë e Sirisë të prekur nga tërmeti shkatërrues

Grupe të Suboticës filluan një aksion për të mbledhur ndihmë për qytetarët e Sirisë të prekur nga tërmeti.

Kushdo që dëshiron ta mbështesë atë mund ta bëjë këtë deri më 28 shkurt duke bërë një pagesë në llogarinë e mëposhtme:

Bojan Francuski, Subotica

Qëllimi i pagesës: Ndihmë

Numri i llogarisë në Dinar: 170-10424750000-67.

Fondacioni Firdeus siguroi 100 tonë ndihma

Pas tërmetit shkatërrues në Turqi, fondacioni Firdeus, përmes ndihmës së donatorëve të tij të rregullt, ka mbledhur ndihmë për njerëzit e prekur nga ky tërmet. Si rezultat, deri më tani, 100 tonë ndihmë në ushqim, veshje, sende higjienike dhe materiale të tjera të nevojshme janë mbledhur dhe dorëzuar përmes 5 mauneve të përgatitura nga stafi i fondacionit nga Stambolli. Themeluesi i fondacionit, Elvis Naçi dhe ekipi i tij kanë përmendur gjithashtu se ata do të qëndrojnë në Turqi për aq kohë sa kërkohet ndihmë për të përgatitur dhe ofruar ndihmë për familjet e prekura.

Dhuroi bursën për të mbështetur qytetarët e Turqisë

Ambra Ceka nga Tirana, e cila studion mjekësi në Universitetin e Shkencave të Shëndetit në Ankara, dhuroi para nga një bursë që merr nga shteti turk.

Unë u dërgova paratë nga bursa për miqtë e mi që u prekën nga tërmeti në rajonin Hatay të Turqisë, shpjegoi Ceka.

Bashkësia Islame e Kosovës ka mbledhur 400 mijë e 500 euro për Turqinë

Bashkësia Islame e Kosovës ka grumbulluar 400 mijë e 500 euro për të prekurit nga tërmetet në Turqi. Naim Tërnava nga Bashkësia Islame e Kosovës tha se besimtarët gjatë aksionit të organizuar në të gjitha xhamitë e Kosovës kanë mbledhur 400.500.00 euro si mbështetje materiale për të prekurit nga tërmeti, të cilat janë transferuar në llogarinë bankare të Ambasadës së Turqisë si mbështetje për familjet pas tërmetit.

Devolli Corporation ka dhuruar jastëkë dhe dyshekë

Devolli Corporation i është bashkuar bizneseve dhe vendeve në mbarë botën për të ofruar ndihmë për Turqinë, e cila u godit nga tërmeti vdekjeprurës. Ajo ka dhuruar jastëkë dhe dyshekë me vlerë 200 mijë euro për viktimat e tërmetit në Turqi dhe Siri.

Lexoni më shumë rreth askioneve të solidaritetit me Turqinë dhe Sirinë dhe si t'i mbështesni ato këtu. Na tregoni për aktivitetet në rrethinën tuaj, në mënyrë që të përhapim thirrjen dhe të kontribuojmë me sa më shumë mbështetje që të jetë e mundur për të rrezikuarit.