Në ditët e mëparshme, kompanitë, organizatat jofitimprurëse dhe qytetarët kanë organizuar një numër nismash për mbështetjen e grupeve më të rrezikuara në komunitetet e tyre.

Disa prej tyre vazhdojnë akoma , kështu që ju vetë mund t'i mbështetni, ndërsa ju të tjerët sigurisht që do t'ju motivojnë të bëni një vepër të mirë dhe të mbështetni ata që kanë nevojë për ndihmën dhe mbështetjen tuaj.

Qendra e Vullnetarëve të Vojvodinës mblodhi ndihmë për emigrantët në Sombor

Për të pestin vit radhazi, Qendra e Vullnetarëve të Vojvodinës ka organizuar një aksion për mbledhje të ndihmave për emigrantët. Ideja kryesore prapa këtij aksioni është t'i ndihmojë emigrantët në Sombor të kalojnë më lehtë ditët e ftohta të dimrit.

Shumë prej tyre nuk kanë kushte të përshtatshme të jetesës, dhe ky aksion mund t'i ndihmojë ata të kalojnë më lehtë dimrin. Ato aktualisht kanë më shumë nevojë për rroba dhe mbathje të dimrit, si dhe ushqime me afat të gjatë përdorimi.

Nëse dëshironi, mund të ndihmoni përmes faqes në Facebook të Qendrës së Vullnetarëve, ose duke telefonuar në +381 63 11 82 804.

OT Budva dhuron tek Kryqi i Kuq

Organizata Turistike Budva i ka dhuruar Kryqit të Kuq 5000 EUR për blerjen e produkteve ushqimore themelore dhe produkteve higjienike për qytetarët në nevojë të Budvës.

Falë këtij donacioni, përfaqësuesit e Kryqit të Kuq të Budvës deri më tani kanë shpërndarë 320 pako me ushqime themelore dhe produkte higjienike për qytetarët status të dobët social dhe ekonomik.

'Pomozi.ba' siguroi 20,000 vakte shkollore për fëmijë familjeve me status të rrezikuar social

‘VARTA’ i ka dhuruar 10,000 KM organizatës humanitare ‘Pomozi.ba’ për projektin e tyre të quajtur 'School Snacks’, përmes të cilit sigurohen ushqime shkollore për fëmijë nga familje me status të dobët social që jetojnë në komuna të Bosnjës dhe Hercegovinës.

Falë fondeve të dhuruara, Pomozi.ba do të mund të sigurojë rreth 20,000 vakte shkollore për fëmijët.

Nisma e përbashkët e VARTA dhe Pomozi.ba zgjati nga shtatori i 2020 deri në fund të vitit, dhe gjatë kësaj kohe të gjithë qytetarët e BiH kontribuuan duke blerë bateri VARTA.

Nisma nga Shoqata 'Nismo same'

Shoqata 'Nismo same' do të zhvillojë aksionin e saj humanitar të tetë deri më 26 shkurt 2021, mbledhjen e fondeve për një projekt që përfshin sigurimin e udhëtimeve me taksi për gratë që i nënshtrohen kimioterapisë në spitalet e Zagrebit.

Përfituesit janë kryesisht gra me status financiar modest pa familje, të cilat vijnë nga e gjithë Kroacia në Zagreb për trajtimin e tyre. Mbështetja që ata marrin përmes këtij projekti ka një domethënie të madhe për ta gjatë shërimit të tyre.

Ju mund ta mbështetni këtë nismë duke blerë një nga produktet e Shoqatës që i shihni këtu dhe që mund t'i porosisni përmes emailit info@nismosame.com ose në faqen e Facebook-ut të Nismo same.

Një mënyrë tjetër për të mbështetur këtë iniciativë është duke bërë një donacion në llogarinë humanitare të Shoqatës: IBAN: HR4124020061500084599.

Dukat dhuron 500,000 HRK për të ndihmuar të prekurit nga tërmeti

Industria e Qumështit Dukat ka dhuruar 500,000 HRK në llogarinë e veçantë të buxhetit të shtetit për të ndihmuar banorët e Qarkut Sisak-Moslavina të cilët janë prekur nga tërmeti.

Me këtë donacion, kompania vazhdon të realizojë veprime humanitare, duke kontribuar në një rigjenerim më të shpejtë të zonës së prekur.

Përveç kësaj, duke pasur parasysh situatën e vështirë në Petrinja, Sisak, Glina dhe zonën përreth, Dukat u ka dërguar që nga dita e parë donacione në formën e paketave ushqimore qytetarëve të prekur , ndërsa ata gjithashtu kanë mbështetur bashkëpunëtorët e tyre me donacione për foragjere dhe fletë mbrojtëse për rindërtimin e objekteve të shkatërruara.

Nëse një nga këto histori ju frymëzoi të bëni një vepër të mirë për komunitetin tuaj, ne dëshirojmë t'ju kujtojmë se një mënyrë është të bëni donacion online për një nga fushatat në Donacije.rs