Më 8 shtator, një grup vajzash të vegla organizuan një panair në Fier, i pari i këtij lloji në Shqipëri. Kjo iniciativë u mbështet nga Shoqata Epoka e Re, e cila do të financojë një kamp vajzash që do të ketë si synim fuqizimin e vajzat të reja dhe të rrisë pjesëmarrjen e tyre në aktivitete të ndryshme jashtëmësimore.

Nisma për sjelljen e traditës së vajzave scout në Shqipëri erdhi një vit e gjysmë më parë, nga Ambasada e SHBA dhe vajzat nga qyteti i Fierit, gjatë panairit, shitën biskotat që bënë vetë, me ndihmën e prindërve të tyre. Ky event për mbledhjen e fondeve është vetëm një pjesë e planeve të tyre, të cilat përfshijnë aktivitete në natyrë, udhëtime në terren, eksplorimin e shkencës dhe punëtori kreative. Ajo gjithashtu vjen si një përgjigje shumë e nevojshme për çështjen se nuk ka shumë aktivitete për vajzat në qytet, por fushata do të përhapet edhe në qytete të tjera në Shqipëri, si Kuçova, Rrësheni, Berati, Shkodra dhe Puka.

Pjesa më e mirë e kësaj ngjarjeje është se vajzat do të vendosin vetë se çfarë të bëjnë me paratë që ato mbledhën: aktualisht, ka dy ide - mbjelljen e një peme në parkun e qytetit të Fierit dhe tjetri është duke blerë ushqime për Shtëpia e të moshuarve në Fier. Çfarëdo që ata vendosin, projekti është i sigurt se do të bëhet një mënyrë e mirë për t'u mësuar atyre se si të punojnë në grupe, të bëjnë miq të rinj dhe të mendojnë për filantropinë.