Vera është këtu, që do të thotë se na presin shumë koncerte, festivale, sportive, kulturore dhe ngjarje të ndryshme.

Kohët e fundit, shumë ngjarje kanë një prekje humanitare, kështu që ndoshta ai komponent do të mbizotërojë kur zgjidhni se ku të shkoni dhe në çfarë të merrni pjesë.

Sot ne u kthyem në ngjarjet e fundit me karakter humanitar. Ja se si organizatat, kompanitë dhe individët mbështesin komunitetet e tyre në të gjithë rajonin duke organizuar festivale, koncerte, ankande, gara, festa dhe ngjarje të tjera.

Festivali i kulturës Zabjelo mblodhi 13,000 euro donacione

Së fundmi në stadiumin Zabjelo u mbajt një festival, ku performuan Zoster, Partibrejkers, Darko Rundek, Ekipa dhe grupi Parampashçad.

Një pjesë e të ardhurave nga shitja e biletave është menduar si donacion për Fondacionin Bikers of Good Will dhe Klubin e Futbollit Zabjelo, përkatësisht për Fondacionin Bikers of Good Will shuma prej 6,500 euro dhe nikoqirët e festivalit, Klubin e Futbollit Zabjelo, shumën prej 7,000 euro.

Fondet e grumbulluara do t'i mundësojnë KF Zabjelo të mbulojë shpenzimet operative për të gjithë vitin konkurrues dhe të investojë një pjesë të parave në zhvillimin e mëtejshëm dhe fillimin e kategorive më të reja të klubit. Nga ana tjetër, Bikers of Good Will listës së projekteve që po punojnë do t'i shtojë të paktën një tjetër, i cili do të ketë për qëllim përkujdesjen dhe edukimin e më të rinjve, njofton fondacioni.

Rruga e Qumështit e UNICEF-it mbështet shëndetin mendor të fëmijëve dhe të rinjve

Këtë vit, UNICEF po organizon garën tradicionale humanitare, Rruga e Qumështit, e cila do të mbledhë pjesëmarrës të të gjitha moshave nga e gjithë Kroacia, nga 9 deri më 18 shtator, me ndihmën e një aplikacioni celular dhe në ngjarje, në mijëra shtigje për të mbështetur shëndetin mendor të fëmijëve dhe të rinjve në shkolla.

Vetëm dhjetë ditë pas fillimit të aplikimeve, më shumë se 1,000 pjesëmarrës u regjistruan për garën. Këtë vit, gara mbështetet nga shumë partnerë, kompani dhe njerëz nga jeta publike, është shpallur së fundmi nga UNICEF.

Fondet e mbledhura nga donacionet do të investohen në trajnimin e mësuesve dhe stafit tjetër profesional në shkolla dhe konvikte studentore për të njohur problemet e shëndetit mendor tek fëmijët dhe të rinjtë dhe për të ofruar ndihmën e parë psikologjike dhe mbështetje.

Për më shumë informacion dhe për të aplikuar, vizitoni Linkun.

Ngjarje humanitare e organizuar nga Klubi Rotarian i Rijekës

Nën organizimin e degës Valë e re, Klubi Rotarian i Rijekës, në bashkëpunim me somelieren Danijela Kramariq dhe prodhuesit e verës në Istrias, së fundmi mbajtën manifestimin humanitar Drop-in silence.

Aksioni në të cilin u mblodhën 30,000 HRK ishte destinuar për shoqatën e të Shurdhërve dhe atyre me vështirësi në të dëgjuarit të Qarkut Primorje-Gorski Kotar.

Së pari, dua të falënderoj prodhuesit e verës për donacionet e rëndësishme. Ata bënë të mundur që ky event i yni në tarracën e Hotel Ambassador të ishte kaq i suksesshëm. Nga ana tjetër, faleminderit të gjithëve që erdhën sepse tarifa e regjistrimit ishte 200 HRK dhe atyre që morën pjesë në ankandin e verës, tha Teuta Duletiq, kryetare e Valës së re të Rotarianit.

Për trajtimin e një vajze të sëmurë, ai nxori në ankand një koleksion fanellash

Kemal Kemo Papraçanin nga Tuzla vendosi të shesë koleksionin e tij të fanellave dhe të gjitha të ardhurat t'i dhurojë për trajtimin e vajzës Lejla Tanoviq, e cila po trajtohet në Turqi për shkak se u diagnostikua me tumor në tru.

Para disa ditësh në oborrin e shkollës fillore Jala u organizua një manifestim humanitar, pazar ku shiten ushqime boshnjake të përgatitura nga nxënësit dhe prindërit e tyre. Papaçanin iu bashkua aksionit, duke nxjerrë në shitje fanella nga koleksioni i tij të shtunën. Rreth 2,000 KM u mblodhën në më pak se 24 orë.

Kushdo që dëshiron të ndihmojë vetëm mund t'i paguajë donacionet e tyre në emër të Lejla-Nea Tanoviq, dhe numrin e llogarisë 107791272 të hapur në NLB Banka dd Sarajevo Dega Tuzla, me numër transaksioni 1327300000000566.

Koncert bamirës i nxënësve të shkollave fillore nga Dimitrovgrad

Nxënësit e klasës së dytë të shkollës fillore Hristo Botev nga Dimitrovgrad, së fundi në skenën verore të Bibliotekës Kombëtare në këtë qytet kanë realizuar një manifestim humanitar, ku janë mbledhur 33,180 dinarë.

Fondet janë të destinuara për Fondacionin Imagine Life për të mbështetur programin e tyre për përmirësimin e cilësisë së jetës së grupeve të rrezikuara dhe vulnerabël.

Në koncertin Aktorët Këndojnë janë mbledhur 1,800 euro për trajtimin e fëmijëve

Një tjetër koncert humanitar u mbajt së fundmi në Podgoricë me qëllim të mbështetjes së fondacionit Be Humane.

Ai u mbajt në QKZ Ribnica, ku morën pjesë aktorë të Teatrit të Qytetit të Podgoricës.

Nga shitja e biletave janë mbledhur një mijë e tetëqind euro, të cilat do të shpërndahen në mënyrë të barabartë për të gjithë përdoruesit aktivë që presin trajtimin e tyre.

CKZ “Ribnica” u mbush, dhe ne u dërguam mesazh të gjithë fëmijëve tanë - nuk jeni vetëm, na keni neve, thanë nga Fondacioni.

Çiklistët e Tuzlës organizuan një shëtitje, barbekju dhe argëtim për fëmijët pa përkujdesje prindërore

Nën sloganin Çiklistët, miq të fëmijëve, anëtarë të Klubit të Motoçiklistëve Tuzla organizuan pak ditë më parë një aksion humanitar për banorët e Shtëpisë së Fëmijëve pa Përkujdesje Prindërore në Tuzla.

Pas dorëzimit të donacioneve kishte një shoqërim tradicional me të vegjlit me barbekju, aheng, aktivitete sportive dhe shëtitje me motor, gjë që fëmijët e kanë shijuar më së shumti.

Këta fëmijë kanë nevojë për vëmendje. Apelojmë në ndërgjegjësimin e të gjitha organizatave dhe shoqatave të tjera për të ndihmuar këta fëmijë. Të kalosh ditën me ta është një emocion dhe ndjenjë e jashtëzakonshme. Kur u jep një buzëqeshje këtyre fëmijëve, është diçka e papërshkrueshme; thanë nga MK Tuzla për tuzlanski.ba.

Sead shet një koleksion të pasur fanellash dhe dhuron paratë për ventilatorët e fëmijëve

Ish hendbollisti Sead Muliq është koleksionist fanellash dhe rrethi sportiv e ndihmoi të krijojë një koleksion të pasur. Muliq së fundmi ka vendosur që të gjitha fanellat t'i nxjerrë në ankand dhe t'i ndihmojë fëmijët në Klinikën e Sëmundjeve të Fëmijëve të Spitalit Universitar të Tuzlës, transmeton 6yka.com.

Ankandi i fanellave të Seadit do të zhvillohet në katër faza pasi siç thotë ai kërkon të bëjë një organizim dhe promovim të mirë dhe të mbledhë sa më shumë para.

Faza e parë do të jetë një darkë ankandi me disa fanella. Faza e dytë është ankandi në profilin e Facebook, ku do të jetë numri më i madh i fanellave. Këtë po e bëj që kjo histori të arrijë sa më shumë njerëz dhe të mbërrijnë sa më shumë oferta. Pjesa e tretë janë donacione nga individë privatë, institucione publike dhe njerëz që mund ta mbështesin këtë projekt. Dhe pjesa e fundit është një ndeshje humanitare, për të cilën nuk mund të them më shumë sepse negociatat ende po vazhdojnë.

Më shumë se 50 atletë dhe trajnerë e mbështetën aksionin dhe më shumë se 100 fanella pritet të jenë në dispozicion për ofertë në ankand.

Një ripërsëritje e derbit të Sarajevës mblodhi 73,500 KM për trajtimin e qytetarëve

Duke organizuar një ripërtëritje të derbit ndërmjet Zheljezniçarit dhe Sarajevës, të luajtur më 2 maj të vitit 1996, në stadiumin Grbavica, shoqata Pomozi.ba mblodhi 73,500 KM për trajtimin e burrave dhe grave që kanë nevojë për këtë lloj mbështetjeje në të gjithë Bosnjën dhe Hercegovinën.

Mjetet e grumbulluara i janë drejtuar Fondit Sport për Jetën, të cilin shoqata Pomozi.ba e themeloi në bashkëpunim me Edin Xheko dhe Mirza Teletoviq.

Që nga themelimi i këtij Fondi, i cili mblodhi shumë sportistë dhe ekipe sportive deri më tani, kemi paguar rreth 150,000 KM për trajtimin e të sëmurëve. Mjetet që mblodhëm me ripërsëritjen e derbit të parë të pasluftës janë gjithashtu të rëndësishme për ne, sepse çdo ditë na vijnë disa dhjetëra kërkesa për ndihmë në trajtimin e qytetarëve tanë të sëmurë dhe është e vështirë t'u përgjigjemi, siç thekson Pomozi.ba.

Ankand bamirësie në Tiranë

Ankandi i donacioneve Rrathë dhurues 2022 u organizua edhe këtë vit nga Partnerët Shqipëri për Ndryshim dhe Zhvillim. Nëpërmjet këtij eventi u grumbulluan gjithsej 2,100,000 lekë nga kompani dhe individë pjesëmarrës në event. Këto fonde do të përdoren për të financuar tre projekte të ndryshme:

1. Fëmijë të shëndetshëm, komunitet i shëndetshëm - një nismë e Qendrës Shqiptare për Zhvillimin e Familjes/ ACFD do të kontribuojë në ngritjen e shërbimeve stomatologjike në Qendrën Komunitare “Gonxhe Bojaxhi” për ofrimin e shërbimeve për mbi 400 fëmijë të Njësisë Administrative nr. 4, në Tiranë.

2. Pop-up book! - një nismë e SHKEJ do të kontribuojë në krijimin e një hapësire miqësore, letrare, zhvillimore dhe inovative në ambientet e shkollës “Ferraj” ku ndjekin mësimin 148 nxënës.

3. Nadja e mirë gjyshërit tanë! - një iniciativë e Roots Ngo do të kontribuojë në ndërtimin e një hapësire rekreative për të moshuarit në qytetin e Shkodrës.

Çmimi i Fotografisë CEWE

Së fundmi ka filluar Konkursi Ndërkombëtar Humanitar i Fotografive CEWE Çmimi i Fotografisë, në të cilin ju ndihmoni organizatën SOS Fshatrat e Fëmijëve në Kroaci duke dorëzuar fotografitë tuaja.

Edicioni i pestë i CEWE Çmimi i Fotografisë filloi me sloganin e njohur Bota jonë është e bukur. Dashamirët e fotografisë mund të dërgojnë fotografi amatore ose profesionale deri në dhjetë kategori. Çdo pjesëmarrës mund të dërgojë deri në 100 fotografi. Për çdo fotografi të dorëzuar, CEWE dhuron 0,10 € për SOS Fshatrat e Fëmijëve  - në Kroaci dhe në mbarë botën.

Për më shumë informacion dhe pjesëmarrje në konkurs, vizitoni Linkun.

Regjistrohuni në buletinin tonë për sugjerime, rekomandime, histori, lajme, hulumtime dhe përmbajtje emocionuese dhe të vlefshme rreth bamirësisë në Ballkanin Perëndimor.