Fushata e drejtuar nga organizata jo-fitimprurëse Anibar ngriti mbi 14,000 EUR. Megjithëse kjo përbën vetëm 56.28% të qëllimit ambicioz prej 25.000 EUR mjaftueshëm fonde janë siguruar para për ta bërë këtë kinema funksionale.

Kinemaja Jusuf Gërvalla, e njohur në Pejë si Filmi, Rad dhe Bioskop, u ndërtua në vitin 1955 dhe deri në vitin 1998 shërbeu si pikë qendrore e aktiviteteve të ndryshme kulturore në Pejë, ku përfshiheshin shfaqje filmash, premiera dhe diskutime, koncerte muzikore dhe teatër të gjallë dhe shërbeu si një pikë e rëndësishme takimi shoqëror. Pas luftës në Kosovë, me mbështetjen e një organizate donatore nga Italia, kinema u rindërtua në vitin 2001.

Në vitet e fundit, vendi ka organizuar edhe Festivalin Ndërkombëtar të Animimit, të organizuar nga organizata Anibar. Prej vitit 2015, Anibar gjithashtu ka zhvendosur zyrat e saj atje.

Menjëherë pasi Anibar mori të drejtë për të përdorur lokalet, Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) vendosi ndërtimin dhe pronën në procesin e likuidimit. Meqënëse kjo procedurë shpesh përfundon me ndërtimin e privatizuar dhe më pas të shkatërruar, Anibar nisi një fushatë për të shpëtuar kinemanë nga privatizimi dhe siguroi mbështetjen e 70 organizatave jofitimprurëse përreth Kosovës dhe mblodhi firma nga më shumë se 6.000 banorë të Pejës. Rezultatet e kësaj fushate të suksesshme ngrinë procesin e privatizimit përmes një vendimi të gjykatës.

Vitin e kaluar, Anibar nisi një fushatë crowdfunding për të financuar rinovimin e kinemasë, e cila do të ndihmonte që ajo të bëhej një vend plotësisht funksional për ngjarjet e ndryshme kulturore që do të ndodhnin edhe njëherë. Fushata përfundoi më 29 dhjetor dhe paratë që u ngritën do të përdoren për të riparuar muret, dyshemenë, pjesën e jashtme të ndërtesës, instalimet e lehta dhe të zëvendësojnë disa prej mobiljeve dhe pajisjeve ekzistuese.

Sa i përket platformës, Kosova Ideas, 2018 ka qenë vërtet e zënë, me 12 fushata të suksesshme të drejtuara në këtë platformë. Njëri prej tyre, një iniciativë e organizatës My House (Shtepia ime) përfundoi në të njëjtën ditë me fushatën e Anibar, duke ngritur gjithsej 7.040 EUR ose 73% të qëllimit të saj.Kosova Ideas gjithashtu organizuan një ngjarje në Zyrih, më 14 nëntor, me mbështetjen e EYE - Enhancing Youth Employment. Gjatë ngjarjes, platforma u prezantua dhe u promovua anëtarëve të diasporës kosovare në Zvicër.