Kompanitë, organizatat, qytetarët dhe individët shpesh mbështesin qytetarët e tyre më të vegjël përmes aktiviteteve të ndryshme dhe ndihmojnë fëmijët në të gjithë Ballkanin Perëndimor që të kenë një mundësi  për një fëmijëri të shëndetshme, të lumtur, të përmbushur dhe pa brenga.

Ditët e kaluara janë organizuar shumë aksione për fëmijët në të gjithë rajonin. Ju mund t'i mbështesni disa prej tyre, zbuloni se si në vijim.

Tre milionë hapa për fëmijët me kancer

Shoqata "Gjithmonë me fëmijët" dhe Shoqata "Oxhaku" organizojnë një aksion humanitar të quajtur "Tre milionë hapa - për strehim falas për fëmijët me kancer dhe familjet e tyre", i cili fillon më 12 maj 2022, në Omoljica afër Pançevës dhe përfundon në 22 maj 2022, në Manastirin e Ostrogut.

Shoqata “Gjithmonë me fëmijët” ka siguruar akomodim për prindërit e fëmijëve që vijnë në Beograd nga të gjitha pjesët e Serbisë për trajtim në një banesë në rrugën Smiljaniqeva. Ky apartament është i pajisur për të qenë një shtëpi e përkohshme për fëmijët dhe prindërit e tyre dhe ka strehuar 49 fëmijë me prindërit e tyre për katër vitet e fundit. Përveç akomodimit, Këndi i Prindërve është një vend mbështetjeje për prindërit, fëmijët e të cilëve po luftojnë me kancerin.

Pesë anëtarë të shoqatës “Oxhaku”: Slavko Radojçiq, Aleksandar Preshern, Aleksandar Shekularac, Stanko Balaban dhe Jovan Crnjin vendosën të ndihmojnë Shoqatën “Gjithmonë me Fëmijët” për të mbuluar shpenzimet e akomodimit në Këndin e Prindërve. Të pestë do të ecin nga Omoljica afër Pançevës deri në Ostrog për dhjetë ditë dhe do të ecin tre milionë hapa për luftëtarët e vegjël dhe familjet e tyre për të mbledhur para për të siguruar 365 ditë qëndrim falas për fëmijët me familjet e tyre në Këndin e Prindërve.

Një hap me çmimin prej 0.436 dinarë herë 3,000,000 është shuma prej 1,308,000 dinarë që duhet mbledhur.

Hapat mund t'i blini me pagesë në shoqatën "Gjithmonë me fëmijët" ose llogarinë e shoqatës "Oxhaku" 340-11024157-94 me referencë - hapa për fëmijë 2022; duke dërguar një SMS në 7175 ose nëpërmjet PayPal: sadecom@sbb.rs.

Fondacioni UniCredit dhe UniCredit në BeH mbështetën shtatë organizata jofitimprurëse përmes projektit "Mbështetje për fëmijërinë"

Me mbështetjen e UniCredit Bank në Bosnjë dhe Hercegovinë, Fondacioni UniCredit po zbaton projektin "Mbështetje për fëmijërinë" dhe ndërgjegjësimin për nevojat e fëmijëve dhe adoleshentëve për të tretin vit radhazi. Projekti zbatohet në 13 shtete në të cilat vepron UniCredit Group. Në Bosnjë dhe Hercegovinë, shtatë organizata jofitimprurëse morën mbështetje në shumën totale prej 43,000 euro, si në vijim:

  • Shoqata e prindërve të fëmijëve me nevoja të veçanta "Rruga drejt jetës - PUZH", për pajisjen e dhomës ndijore;
  • Shoqata e Qytetarëve “Socializimi i Fëmijëve – Bambino” për projektin “Ne flasim bukur”;
  • Shoqata "Shënimi im i parë" për projektin "Së bashku është më interesante";
  • Fondacioni INFO HOUSE për projektin “Arsimimi mediatik për fëmijët: Të zgjedhim çfarë lexojmë”;
  • Shoqata e paralizës cerebrale "Cpossible" për prodhimin e mjeteve ndihmëse adaptive;
  • Qendra për Zhvillim të Qëndrueshëm dhe Ekologji CORIE për projektin “Të njohim fëmijët me rëndësinë e ruajtjes së mjedisit”;
  • Qendra sportive dhe krijuese KIDS për projektin "Forest Primer".

Qëllimi i UniCredit është të forcojë komunitetet në të cilat ne operojmë. Nëpërmjet projekteve të tilla, ne përpiqemi të ofrojmë mbështetje për fëmijët dhe të rinjtë të cilët janë bartësit e ardhshëm të zhvillimit të komuniteteve tona. Jam jashtëzakonisht krenar që këtë vit, përmes projektit "Mbështetja e Fëmijërisë" me mbështetjen e Fondacionit UniCredit, kemi mbështetur shoqatat lokale të dedikuara për arsimin dhe përmirësimin e jetës së fëmijëve dhe të rinjve, tha Gordan Pehar, President i UniCredit Bank ad Banja Luka.

Podgorica përfiton Shtëpinë e Fëmijëve

Bankat komerciale malazeze (CKB) dhuruan 30,000 euro për të nisur shërbimin e ri social - Shtëpia e Fëmijëve. Falë donacionit do të sigurohet një objekt prej 80 metrash katrorë, në të cilin një ekip multidisiplinar do të punojë për ndërgjegjësimin për problemin e dhunës ndaj fëmijëve. Krahas karakterit edukativ që do të ketë ky shërbim social, ideja është të ofrojë strehim urgjent për fëmijët viktima të dhunës.

Shërbimi i ri social i kryeqytetit do t'u mundësojë atyre të qëndrojnë në një mjedis të sigurt. Duke dhuruar mjete për ndërtimin e Shtëpisë së Fëmijëve, theksojmë se CKB është partner për të gjitha aktivitetet në të cilat mund të veprojmë në mënyrë parandaluese dhe të japim një përgjigje më vendimtare ndaj sfidës serioze me të cilën përballemi, tha Kryetari i Bordit të CKB, Tamas Kamarashi.

Ai gjithashtu theksoi se CKB është e përkushtuar për përmirësimin e pozitës së fëmijëve dhe të rinjve në Mal të Zi përmes iniciativave të saj dhe si anëtare e Këshillit të Biznesit të UNICEF-it për të Drejtat e Fëmijëve.

Duke shitur vaj ushqimor të përdorur, ata mbledhin para për fëmijët e sëmurë

Fondacioni “Baballarët e Novi Sadit” nisi një aksion humanitar për mbledhjen e vajit dhe yndyrës ushqimore të përdorur, dhe të gjitha paratë janë të destinuara për trajtimin e fëmijëve të sëmurë.

Vetëm për një muaj kanë grumbulluar më shumë se 100 litra vaj të përdorur, ku nga kompania blerëse kanë marrë 50 dinarë për çdo litër.

Vaji i grumbulluar çohet për përpunim të mëtejshëm në një nga vendet e Bashkimit Evropian, pas së cilës përfitohet bionaftë si produkt përfundimtar.

Anëtarët e shoqatës planifikojnë të përfshijnë menaxherët e ndërtesave në veprim për të ngritur pika unike për hedhjen e vajit të përdorur në hyrje. Kjo do të lehtësonte grumbullimin e tij dhe do të reduktonte mbingarkesën e rrjetit të kanalizimit, thonë ata në atë shoqatë.

Dhurimi tradicional i "Imlek"

Në festat e Pashkëve, kompania Imlek dhuroi dhurata për fëmijët nga Fshati i fëmijëve SOS në Sremska Kamenicë dhe shtëpia për fëmijë me aftësi të kufizuara "Kolevka" nga Subotica.

Kujdesi për fëmijët dhe zhvillimi i duhur i tyre është një nga prioritetet e Imlek. Si një markë që ka qenë sinonim i rritjes pa brenga për dekada të tëra, Moja Kravica ka zbukuruar tradicionalisht festat e Pashkëve edhe këtë vit për ata që kanë më shumë nevojë. Biznesi me përgjegjësi sociale, me fokus në ndihmën për më të vegjlit, është një nga themelet e Imlek, prandaj ky lloj aktiviteti është kënaqësia jonë më e madhe, tha me këtë rast Marija Maloviq, menaxhere rajonale e komunikimit dhe çështjeve korporative të kompanisë Imlek.

Libra me figura për 5,000 kopshte në Serbi

Në Ditën Botërore të Librit, e cila u shënua në prill, kompania McDonald's, me mbështetjen e Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Zhvillimit Teknologjik, dhuroi 5,000 libra me figura kopshteve në mbarë Serbinë.

Kopshtet e fëmijëve në Beograd, Novi Sad, Nish, Kragujevc, Suboticë, Pancevo, Velika Plana dhe Stara Pazova përfituan libra me figura Lola dhe Mila, të destinuara për fëmijët e moshës 4 deri në 6 vjeç, të cilët do t'i ndihmojnë ata të kuptojnë situata të caktuara në të cilat gjenden çdo ditë.

Që nga ardhja në tregun serb, ne jemi përpjekur ta mbështesim komunitetin përmes projekteve të ndryshme. Këtë vit fokusi ynë është tek më të vegjlit dhe dëshira për t'i ndihmuar fëmijët të përvetësojnë më lehtë dhe të mësojnë rreth aktiviteteve dhe situatave të ndryshme në të cilat gjenden çdo ditë përmes dhurimit të librave me figura "Lola dhe Mila" nga autorë vendas. Ne do të vazhdojmë me pajisjen e bibliotekave të shkollave fillore, të cilën e kemi filluar vitin e kaluar, tha Veselin Janiqijeviq, drejtor i McDonald's në Serbi.

Punonjësit e Zegin kanë ngjyrosur vezët e Pashkëve me fëmijët nga SOS Fshati i Fëmijëve

Për Pashkë, punëtorët e kompanisë Zegin organizuan një tubim festiv me fëmijët e SOS fshatit të fëmijëve në Maqedoninë e Veriut dhe ngjyrosje të përbashkët të vezëve.

Ngjarja u organizua nga kompania Zegin dhe Fondacioni Dr. Verica Mehandxhiska. Kompania Zegin ka ofruar dhurata për të gjithë fëmijët që jetojnë në SOS Fshatin e Fëmijëve dhe fëmijët e familjeve kujdestare të mbështetur nga SOS Fshati i Fëmijëve përmes programeve të saj.

Për të mësuar se si dhe sa dhurohen në rajon për të mbështetur fëmijët dhe fusha të tjera, regjistrohuni në aplikacionin tonë Giving Balkans. Nëse dëshironi të mbështesni ndonjë qëllim të mirë, dhuroni në një nga fushatat në platformën Donacije.rs.