Dita Evropiane e Fondacioneve dhe Donatorëve është një ngjarje, ambicia e të cilës, është të motivojë publikun për të mbështetur organizatat, qoftë përmes donacioneve, punës vullnetare apo llojeve të tjera të mbështetjes. Dita Evropiane e Fondacioneve dhe Donatorëve është festuar çdo vit më 1 tetor. Ky është viti i dytë që Kroacia do të bashkohet me këtë ngjarje, dhe këtë herë duke organizuar javën e Filantropisë, me eventin qëndror në Zadar.

Eventi do të përbëhet nga një ekspozitë interaktive në qendër të qytetit dhe një konferencë mbi filantropinë më 2 tetor, tek IMPACT - Qendra Evropiane për bashkëpunimin ndërsektorial në Zadar. Konferenca do të presë ekspertë të shumtë ndërkombëtarë mbi filantropinë dhe do të jetë një shans për shoqatat lokale që të promovojnë punën e tyre, të marrin pjesë në të gjitha eventet interaktive dhe do të rris ndërgjegjësimin për rëndësinë e filantropisë.

Dita Evropiane e Fondacioneve dhe Donatorëve u krijua në vitin 2013 për të rritur ndërgjegjësimin dhe për të festuar punën e fondacioneve të përfitimit publik. Tani në vitin e katërt, DAFNE, Rrjeti i Donatorëve dhe Fondacioneve në Europë, dëshiron të inkurajojë anëtarët, rrjetet e tyre dhe publikun e gjerë nga e gjithë kontinenti që 'të tregojë historinë e filantropisë' dhe të ofrojë njohuri publike në vlerat dhe të ndryshme puna e fondacioneve. Fushata do të zhvillohet në të gjithë Evropën, duke përdorur hashtag #October1Europe.