Pas një verë të vështirë për të gjithë rajonin, me zjarret e pyjeve që shkelën përmes Malit të Zi dhe Kroacisë, CKB, një bankë nga Mali i Zi, njohu dhe nderoi përpjekjet e zjarrfikësve që kaluan luftën e tyre verore kundër flakës. 15 zjarrfikës nga komuna të ndryshme dhe familjet e tyre, kaluan disa ditë duke shijuar bregdetin në Sutomore.

CKB (Crnogorska komercijalna banka) - dhe punonjësit e saj, u bashkuan me Sato Conference dhe SPA Hotel në Sutomore, dhe u siguroi zjarrfikësve një pushim gjithëpërfshirës, kështu që ata mund të pushonin pas punës së tyre të madhe gjatë sezonit. Zjarrfikësit ishin mirënjohës që përpjekjet e tyre u njohën dhe u përgëzuan dhe më në fund mund të çlodhen dhe të shijojnë natyrën e vendit të tyre që ata ndihmuan për të ruajtur.

Me kaq shumë gjëra që ndodhin në rajon, është e vështirë, por megjithatë është e rëndësishme të vlerësojmë anëtarët e komunitetit që punojnë shumë për të mirën e përbashkët, si zjarrfikësit që përkushtohen për të shpëtuar pyjet dhe qytetet e Malit të Zi. Iniciativa e CKB është e rëndësishme për shkak se ata gjetën një mundësi për të dhënë dhe shprehur mirënjohje për një grup njerëzish që shpesh merren si të mirëqenë.