Fituesit e Çmimeve të Filantropisë 2017 të prezentuara nga Shoqata Horus, u shpallën gjatë një ceremonie në Shkup më 26 tetor. 

Qëllimi i OKO Filantropisë është njohja publike e atyre kompanive, shoqatave, fondacioneve, qytetarëve dhe mediave, të cilat kanë mbështetur zhvillimin e komunitetit dhe kanë stimuluar forcimin e filantropisë në Maqedoni gjatë vitit të kaluar .

Natyrisht, çmimi nuk është thjesht një titull. Është gjithashtu një mundësi për të rritur ndërgjegjësimin e publikut dhe për të ndihmuar ata që janë të përfshirë në aktivitete dhe projekte për përmirësimin e shoqërisë për të fituar mbështetje dhe për të dhënë mesazhe të rëndësishme për solidaritetin, respektin, humanitetin dhe mirësinë.

Përveç njohjes së donatorëve, OKO Awards gjithashtu u lejon përfituesve të shprehin publikisht mirënjohjen e tyre për mbështetjen dhe për të ndarë historitë e tyre.

Fituesit e kategorive të këtij viti janë si vijon:

 • OKO - Çmimi i Shoqatës / Fondacionit për Kontributin Special në Zhvillimin e Praktikave Filantropike në Republikën e Maqedonisë: Shoqata e Rinisë YMCA Manastir
   
 • OKO - Çmimi i gazetarisë / medieve për një kontribut të veçantë në zhvillimin e praktikave filantropike në Republikën e Maqedonisë: TV21
   
 • OKO - Çmimi special për partneritet strategjik afatgjatë ndërmjet biznesit dhe sektorit civil (shpërblim i përbashkët për ndërmarrje dhe shoqatë / fondacion): Alkaloid AD Shkup dhe Kryqi i Kuq i Qytetit të Shkupit
   
 • OKO - Çmimi i filantropisë korporative për ndërmarrje të vogla: Freshys Shkup
   
 • OKO - Çmimi i Filantropisë Korporative për ndërmarrje të mesme: Rok Kafana Rustikana Shkup
   
 • OKO - Çmimi i filantropisë korporative për një ndërmarrje të mëdha: Sparkasse Bank AD Shkup
   
 • OKO - Çmimi për filantropinë individuale nga R. Maqedonisë: Z. Borce Stamenov
   
 • OKO - Çmimi Special për Nxitjen e Filantropisë në Komunitet: Organizata humanitare Sveti Spas Shkup

Çmimet e filantropisë janë paraqitur në kuadër të projektit SIGN Up for Impact të zbatuar nga HORUS, si një organizatë anëtare e SIGN - rrjetit rajonal të fondacioneve lokale të Ballkanit Perëndimor dhe me mbështetjen financiare nga Bashkimi Evropian.