Srbija | Giving Balkans

Srbija

Na 75. godišnjicu nastanka lika jedne od najhrabrijih devojčica na svetu, Pipi Duge Čarape, pokrenuta je inicijativa Pippi of today/Pipi danas. Inicijativu je pokrenula međunarodna organizacija "Save the Children" i kompanija "Astrid Lindgren" i usmerila je na devojčice u pokretu – koje su bile prinuđene da napuste svoje domove i presele se u nove gradove i zemlje. Morale su da se suoče sa izazovima i pronađu put ka svetlijoj budućnosti. Devojčice u pokretu najbolje otelotvoruju ključne vrednosti Pipi Duge Čarape – snagu, velikodušnost, razigranost, kreativnost i hrabrost.

Read More

Košarkašica Nataša Kovačević pokreće novu akciju čiji je cilj je da se za što više mališana sa amputacijom obezbedi aktivna, dinamična proteza. Koliko ona znači za normalan život dece, govori to da se s jednom takvom protezom Nataša vratila na parket.

Read More

Donacija hrane za životinje uz poziv sugrađanima da pomognu lutalicama da prezime zimu: za svaki gest dobre volje podeljen na društvenim mrežama, Nestlé poklanja dodatni Purina obrok.

Read More

Fondacija Alek Kavčić saopštila je da je na sajtu besplatnabiblioteka.com od srede moguće preuzeti i potpuno nove i od Ministarstva prosvete odobrene udžbenike za sve strane jezike za prvi razred, kao i engleski jezik za peti razred.

Read More

Trag fondacija je objavila početak konkursa za petnaestu, jubilarnu VIRTUS nagradu za filantropiju. Cilj VIRTUS nagrade je da podrži kompanije, mala i srednja preduzeća i pojedince, koji su tokom prethodne godine činili dobra dela, pokretali filantropske inicijative i tako doprinosili razvoju zajednica.

Read More

Jelen pivo i Apatinska pivara su tokom praznika mislili na one kojima je podrška neophodna. Uoči Nove godine sakupljeno je i donirano skoro dve tone čepova udruženju „Čep za hendikep“, čime su obezbeđena dodatna sredstva za kupovinu ortopedskih pomagala.

Read More

U 2021. godini uz pomoć partnera, donatora i građana Fondacija Ana i Vlade Divac usmerila je 2,1 miliona dolara za pomoć građanima Srbije

Read More

Nišlija Nenad Popović odlučio je da napravi poprilično dugačku „šetnju“ kroz Srbiju dužine 1.300 km, kojom pokušava da „privuče“ donacije za novi dom za Martinu porodicu.

Read More

U četvrtak, 23. decembra, Vikimedija Srbije je bila gost Udruženja Liceulice, a tom prilikom je predsednik Vikimedije Srbije, Miroslav Loci, članovima tima uručio donaciju u vidu opreme. Odlukom Upravnog odbora Vikimedije Srbije, Udruženju Liceulice donirano je tri laptopa, osam mobilnih telefona, kamera i digitalni foto-aparat.

Read More

Superhero kolekcija ulične mode je za manje od dve nedelje uspela da inspiriše korisnike da samo preko superhero.rs platforme doniraju preko 1,728,926.00 dinara. Platforma i Superhero modna kolekcija lansirane su 15. decembra u saradnji sa kompanijom Mastercard koja je obe stvari donirala organizaciji NURDOR kroz kampanju „Biti nečiji superheroj. Neprocenjivo."

Read More