Community development | Giving Balkans

Vesti o davanjima

Na Kosovu, put ka rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena obeležen je izazovima i dostignućima. Bez obzira na različite inicijative, još uvek postoji potreba da se uradi više, a podrška bi trebalo da se povećava iz godine u godinu. Stoga, ovaj spisak nastoji da istakne...

Saznaj više

U svetu koji se suočava sa brojnim izazovima, na Kosovu su zabeležene brojne inicijative 2023. godine, u kojima su se zajednice ujedinile kako bi se pozabavile hitnim pitanjima. Ovaj članak ističe pet najzapaženijih humanitarnih inicijativa i prikazuje najznačajnije doprinose.

Vođeni...

Saznaj više

Novembar 25. je izabran je kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama na prvom sastanku feministkinja Latinske Amerike i Kariba (Feministički susret) održanom u Bogoti 1981. godine, u sećanje na sestre Mirabel (Patria, Minerva i Maria Teresa) koje je diktator Rafael...

Saznaj više

Svetski dan deteta obeležava se širom sveta svakog 20. novembra, još od 1959, kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila Deklaraciju o pravima deteta, a potom, na isti datum, trideset godina kasnije, odnosno 1989. godine usvojila Konvenciju o pravima deteta.

Saznaj više

U prvih osam meseci 2023. godine, prema podacima Catalyst Balkans, zabeleženo je 430 akcija davanja za opšte dobro.

Saznaj više

Filantropske akcije manjinskih zajednica na Kosovu pokazuju kolika može biti snaga empatije i ujedinjenosti u pokretanju društvenih promena.

Saznaj više

Pojedinci su jedan od najistaknutijih donatora na Kosovu otkako je Catalyst Balkans započeo praćenje filantropije na Kosovu. Samo u periodu od 2020. do 2022. godine pojedinci su kroz 912 akcija davanja donirali više od 2,3 miliona evra.

Saznaj više

Donacije sa dugoročnim efektima su moćan alat za stvaranje održivih promena i rešavanje osnovnih uzroka društvenih problema.

Saznaj više

Da li razumete razliku između davanja sa kratkoročnim i onih sa dugoročnim efekatima?

Saznaj više

Obrazovanje je jedan od osnovniih aspekta za napredak društva, a na Kosovu donatori imaju mnogo mogućnosti da podrže obrazovne inicijative.

Saznaj više