Region | Giving Balkans

Vesti o davanjima

Brojni pripadnici i pripadnice kosovske dijaspore koji žive u inostranstvu osećaju snažnu vezu sa svojom domovinom. Ova veza se često ogleda u njihovoj spremnosti da daruju svojim zajednicama i podrže lokalne ciljeve.

Saznaj više

Svetski dan borbe protiv raka se svakog 4. februara obeležava širom sveta. Ovaj datum uspostavili su  Međunarodno udruženje za borbu protiv raka i Svetska zdravstvena organizacija, sa ciljem podizanja svesti o raku i podrške...

Saznaj više

Društveno odgovorne kompanije širom regiona, kroz CSR aktivnosti, svakodnevno podržavaju svoje zajednice, odgovaraju na različite potrebe i doprinose rešavanju važnih pitanja.

Saznaj više

Pojedinci, ali i građani kroz masovne akcije, svakodnevno svojim malim i velikim dobročinstvima doprinose razvoju svojih zajednica i filantropiji na Zapadnom Bakanu.  

Saznaj više

Svetski dan deteta obeležava se širom sveta svakog 20. novembra, još od 1959, kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila Deklaraciju o pravima deteta, a potom, na isti datum, trideset godina kasnije, odnosno 1989. godine usvojila Konvenciju o pravima deteta.

Saznaj više