Kosovo Daruje 2021 | Giving Balkans

Kosovo Daruje 2021

Kosovo Daruje 2021: izveštaj o stanju filantropije

Divider text here
Saznaj sve o filantropiji na Kosovu tokom 2021. godine i otkrij kako su građani, organizacije i kompanije podržali opšte dobro.

2,216,328 EUR

Zabeležena donirana suma

693

Dobrotvornih akcija

1.2 EUR

Donirana suma po glavi stanovnika

Tokom 2021., Catalyst Balkans je zabeležio donacije u vrednosti od 2.220.000 evra, prikupljenih kroz 693 instanci doniranja. Donirana suma po glavi stanovnika iznosi 1,2 evra.

Procenjena suma dobrotvornih davanja 2015 – 2021.

Uprkos izazovima nakon pandemije, u 2021. godini filantropska aktivnost se vratila na nivo sličan kao u 2019. godini.


Za koje oblasti Kosovo daruje?


Najčešće podržana oblast bilo je obrazovanje, za kojim slede sezonska davanja. Kada je u pitanju donirani iznos, najveća davanja bila su namenjena za socijalno preduzetništvo.

Podaci iz prethodnih godina


Ko su donatori na Kosovu?


Darežljivi pojedinci su ostali najaktivniji tip donatora i u 2021. godini. Njihova davanja čine gotovo polovinu svih dobrotvornih akcija. Većina ovih donacija bila je iz dijaspore.

Podaci iz prethodnih godina


Kome Kosovo daruje?


Kao i prethodne godine, u 2021. godini najveći deo podrške dat je direktno pojedincima i porodicama. Zajedno sa javnim institucijama, oni su primili većinu donacija od istaknutih pojedinaca, dok su neprofitne organizacije najveću podršku primile od strane građana kroz masovna davanja.

Podaci iz prethodnih godina


Šampioni filantropije – akcije davanja koje su obeležile godinu iza nas

  • Image description
  • Image description
  • Image description
  • Image description
  • Image description
  • Image description
  • Image description
  • Image description
Više o primerima davanja i konkretnim akcijama saznaj u našem izveštaju koji možeš preuzeti ispod. Šta o filantropiji u godini za nama učesnici i učesnice nekih od dobrotvornih akcija koje su je obeležile, pogledaj u videima ispod.
U godišnjem izveštaju Kosovo daruje 2021. pogledaj detaljne rezultate našeg istraživanja o stanju filantropije na Kosovu
Želiš da budeš u toku sa najnovijim vestima i istraživanjima o filantropiji? Vreme je da se prijaviš za naš nedeljni njuzleter.
DA, GDE MOGU DA SE PRIJAVIM?
Izveštaj Kosovo daruje 2021. nastao je uz podršku C.S.Mott Fondacije i Rockefeller Brothers Fonda. Stavovi izneti na ovoj stranici ne predstavljaju nužno stavove C.S.Mott Fondacije, Rockefeller Brothers Fonda i njihovih partnera.