U okviru regionalnog projekta „Podrška porodici“, MK Group i AIK banka realizovale su donaciju vrednu 100.000 evra upućenu Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC „Dr Dragiša Mišović“.

Donacija je iskorišćena za nabavku najsavremenijeg laparoskopskog stuba, koji će se koristiti u različitim ginekološkim zahvatima. Posebnu primenu imaće u lečenju steriliteta.

„Ovo nije prvi put da smo primili veliku donaciju od kompanije MK Group i AIK Banke. Pre samo dve godine dobili smo prekopotrebnu medicinsku opremu u vrednosti od 20.000 evra, a sada u ovoj velikoj, za nas najznačajnijoj donaciji od 100.000 evra, obezbedili su nam laparoskopski stub, koji će nam omogućiti da uz bolju tehniku operišemo preko 1.000 žena godišnje u našoj zdravstvenoj ustanovi“, izjavila je dr Slađana Mihajlović, upravnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC „Dr Dragiša Mišović“.

Direktorka korporativnih poslova MK Group, Aleksandra Stojanović, rekla je: „Kroz regionalni program “Podrška porodici” izdvojili smo ukupno preko 700.000 evra za porodilišta u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. U sedam porodilišta koje smo podržali svake godine se rodi oko 16 hiljada beba. Ovakvim aktivnostima naša kompanija ne samo da doprinosi unapređenju uslova u našim porodilištima, već pruža jedan ozbiljan podsticaj porodičnoj politici“.

Program „Podrška porodici“ je prošle godine proširen donacijama porodilištima, a inače je tradicionalni program za zaposlene koji zajednički realizuju MK Group i AIK Banka. Za pet godina koliko traje, nagrađeno je preko 700 porodica i 1150 beba zaposlenih. Ideja donatora bila je da u projekat uključe ceo region, kao i da podršku više ne dobijaju samo porodice zaposlenih, već i budući roditelji u zemljama u kojima MK Group i AIK Banka posluju.

MK Group i AIK Banka donirale su preko pet miliona evra u proteklih pet godina za brojne društveno odgovorne aktivnosti, koje su primarno usmerene na decu i mlade, obrazovanje, zdravstvo i pomoć najosetljivijim grupama stanovništva.

Izvor: novaekonomija.rs