Svetski dan deteta obeležava se širom sveta svakog 20. novembra, od 1954. godine, kada ga je ustanovila Generalna skupština UN.

Cilj obeležavanja ovog dana je da se skrene pažnja javnosti na sve obaveze koje društvo ima prema deci, kao i na najvažnije probleme sa kojima se deca suočavaju.

Ovaj 20. novembar u Srbiji obeležavamo uz podatak da više od 30% dece u Srbiji živi u siromaštvu. Njima je potrebna pomoć dobrih ljudi kako bi imali priliku da ostvare pravo na sigurno, srećno, zdravo i bezbrižno detinjstvo, ali vrlo često i na pristup osnovnim pravima, kao što je obrazovanje.

Fondacija Ana i Vlade Divac godinama unazad stipendiranjem dece koja žive u teškim uslovima podržava njihovo obrazovanje. Do sada su obezbedili stipendije za 426 srednjoškolaca iz cele Srbije koji žive u veoma teškim uslovima. Svi oni su odlični učenici koji upisuju fakultete i menjaju svoj život kroz uspeh u obrazovanju.

Međutim, postoji još mnogo dece kojoj je potrebna pomoć i podrška, kako bi kroz pristup kvalitetnom obrazovanju ostvarili svoje snove. Fondacija Divac poziva sve koji su u mogućnosti da podrže decu Srbije donacijom ili ili slanjem SMS poruke na 2112 (važi samo za Srbiju).

Iz SAD možete donirati OVDE, a karticom iz inostranstva Divac stipendiste možete podržati OVDE.

Pokažite solidarnost da socijalno i ekonomski ugroženom decom danas, ali i svakog drugog dana - donirajte za Divac stipendije i bolju budućnost dece širom Srbije.