U vrtiću „Bubamara” u  naselju Matije Huđi u Sremskoj Mitrovici, održan je prošle nedelje Humanitarni vašar koji su  organizovala deca iz vrtića sa svojim vaspitačima, a za pomoć majci jednog deteta, Nataši Nedić.

Humanitarni vašar u vrtiću „Bubamara” održan je u sklopu veće akcije pod nazivom „Za Natašin osmeh”, sa ciljem da se od prodatih rukotvorina dece prikupe sredstva za pomoć u lečenju ove Mitrovčanke.

Deca su pripremala sve proizvode sa puno ljubavi, učestvovala su u kreativnim radionicama sa svojim vaspitačima ponegde i roditeljima, i roditelji su u svakom slučaju pomagali i ovim putem se zahvaljujemo svima koji su učestvovali. Želimo da se Nataši Nedić, Matijinoj majci što pre vrati bezbrižan osmeh na lice, izjavila je ovim povodom Maja Brkić predstavnica Tima za medije vrtića „Bubamara”

Nataša boluje od retkog i veoma agresivnog karcinoma grlića materice, neuroendokrinog tipa sa metastazama. U svetu od ovog tipa oboli 1%. žena. Njena borba za život traje od 2018. godine kada je i prvi put operisana. Nakon operacije primenjena je šestociklusna hemioterapija, a samo četiri meseca nakon završetka poslednjeg ciklusa, u aprilu 2019. godine bolest se agresivno vratila. Zahvatila je više mesta, između ostalog i oba plućna krila. Usledila je i druga velika operacija nakon koje su ostale aktivne promene na plućima zbog kojih Nataša nastavlja sa terapijama.

Uz pomoć humanih ljudi Nataša je uspela prikupiti sredstva za lečenje na jednoj privatnoj klinici, ali s obzirom na to da je bolest napredovala, lečenje mora nastaviti u inostranstvu.

Svi koji to žele mogu da učestvuju u Humanitarnoj akciji „Za Natašin osmeh” slanjem SMS poruke 723 na 3030 ili uplatom na račune Fondacije Budi Human.

Izvor: sremskevesti.rs