Glumac Mikica Petronijević prošle godine je na svom imanju u selu Venčane kod Aranđelovca započeo značajnu misiju. Rešio je da za svog sina Mihaila i drugu decu i osobe sa autizmom, izgradi jedinstveni kutak – centar za dnevni i višednevni boravak.

Mikica je do sada, zajedno sa brojnim prijateljima, organizovao više akcija kako bi se osnivanje centra što pre realizovalo. Pomogli su, kaže, mnogi ljudi, ne samo iz Srbije. Sada je sa kolegama glumcima pokrenuo i humanitarni karavan, sa pozorišnom predstavom „Tezga kao život ili sve je na prodaju“.

Čačak je 22. januara bio prvi grad u kom su gostovali. Podršku im je pružio Pokret „Tri plus“, Grad Čačak i Dom kulture.

Zamisao je da se na seoskom imanju, okruženom prelepom prirodom, oplemeni život dece i osoba sa autizmom – boravkom na čistom vazduhu, druženjem, šetnjama, radnim i terapijama sa životinjama, kreativnim radionicama... Veće grupe već dolaze na dnevne izlete, organizuju se razne slikarske, vajarske radionice, pozorišne predstave, koncerti...

Izvor: caglas.rs