Kako bi početak školske godine učinili lakšim za socijalno ugroženu decu i decu bez roditeljskog staranja, kompanija NIS i njeni zaposleni prikupili su školsku opremu i pribor za više od 600 korisnika svratišta i prihvatilišta za decu u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Nišu i Kraljevu. Akciju „Zajedno za čistu peticu“ sproveli su članovi Kluba volontera NIS-a koji su prikupili potrebnu školsku opremu. Paketi su najpre uručeni deci iz Prihvatilišta u Beogradu.

Svečanom uručenju školskog pribora prisustvovali su Nataša Stanisavljević, sekretarka Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda, Bojana Radojević, direktorka Departmana za maloprodaju u NIS-u i Danijela Stajković, direktorka prihvatilišta za decu Beograda.

U Prihvatilištu trenutno na smeštaju imamo 24 dece i svi oni idu u školu. Ovde vidimo koliko je važna uloga sistema socijalne zaštite, a to je pre svega kada pogledamo decu kojoj je pomoć najpotrebnija, da ih izvedemo na pravi put, da im pomognemo. Važno nam je da podstaknemo i druge kompanije da nastave sa ovakvim odgovornim radom i donacijama, i mislim da je ovde veoma važno što su zaposleni iz jedne kompanije i volonteri ovako nešto donirali, izjavila je Nataša Stanisavljević.

Klub volontera NIS-a trenutno ima više od 1.600 aktivnih članova, koji su realizovali niz akcija poput oplemenjivanja i uređenja prostorija zdravstvenih ustanova u kojima se leče deca, organizovanja kreativnih radionica i druženja sa osobama sa smetnjama u razvoju, a aktivni su bili i nakon izbijanja epidemije koronavirusa. Krajem prošle godine, NIS-ovi volonteri su u saradnji sa zaposlenima, obezbedili novogodišnje paketiće za decu u prihvatilištima u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu, kao i u osnovnim i srednjim školama za decu sa razvojnim smetnjama u Beogradu, Pančevu i Nišu. 

Izvor: NIS