„Svetionik znanja" ponovo pruža priliku srednjoškolcima da uz mentorsku pomoć i kroz kreativan timski rad savladaju osnove pisanja i prezentovanja projekata. Takmičenje se održava petu godinu zaredom, a biće započeto svečanim otvaranjem u Valjevu od 3. do 5. septembra.

Reč je o tradicionalnom takmičenju 60 sredjoškolaca iz 15 različitih gradova Srbije. Osmišljeno je tako da srednjoškolci, uz mentorsku pomoć, timski rade na osmišljavanju ideja i pripremi projekata koji mogu unaprediti njihovu lokalnu zajednicu. Projekti se pripremaju na jednu od pet tema – kultura i umetnost, javno zdravlje, turizam, društvena odgovornost i ekologija.

„Svetionik znanja“ se održava petu godinu zaredom kao društveno odgovorna manifestacija, osmišljena u cilju edukacije, obuke ali i povezivanja mladih iz cele Srbije. Ove godine se mogu prijaviti učenici treće i četvrte godine srednje škole iz gradova širom Srbije. Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Kroz učestvovanje na „Svetioniku znanja" dobija se prilika za zajedničko učenje i upoznavanje srednjoškolaca iz različitih gradova Srbije. Projekat započinje svečanim otvaranjem koji će se održati u Valjevu od 3. do 5. septembra, a učesnici će imati priliku da prisustvuju ovom trodnevnom seminaru sa obezbeđenim smeštajem, predavanjima, radionicama ali i zabavnom programu. 

Izvor: Beogradske vesti