Kamp Fabrike umetnika jedinstveno je mesto za uživanje u stvaralaštvu, prirodi i druženju u Nišu

U Nišu, koji je nekada bio urbana umetnička baza, dugo nije postojao organizovan prostor na otvorenom koji može da se koristi u nekomercijalne, kreativne svrhe. Nedostatak ovakvih prostora za kulturu dostupnih svima pogađa sve grupe ljudi, a najviše mlade koji imaju umetničke sklonosti i potrebu da ih razvijaju, kao i zaljubljenike u prirodu.

Ovo se promenilo kada je udruženje Fabrika umetnika došlo na ideju da osnuje svoj Kamp - mesto za organizovanje umetničkih radionica, izložbi, koncerata, predstava, obuka i uživanje u netaknutoj prirodi. Uz želju da Kamp bude niška baza urbane kulture za buduće generacije, da privuče i proizvede nove ljubitelje i stavraoce umetnosti, Fabrika umetnika želi da pruži korisnicima kompletnu logističku podršku za rad - atelje, učionicu i galeriju na otvorenom, binu, ozvučenje i slično.

Sada je njihova ideja na korak da postane stvarnost. Podrškom Nišlija, umetnika i građana čitave zemlje Fabrika umetnika pustila je ovog meseca u rad svoj novi pogon.

Ali poslednji korak preostaje: da bi ova zelena kulturna oaza na Nišavi zaista bila zelena, potrebno je da omogućimo ugradnju solarnih panela kako bi se za Kamp obezbedilo samostalno napajanje obnovljivom solarnom energijom.

Pridruži nam se i podrži Fabriku umetnika na Donacije.rs da bi novi kulturni pogon Niša zasijao punim sjajem.