Niš (grad) | Giving Balkans

Niš (grad)

Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero, u saradnji sa Asocijacijom roditelja, organizovao je Humanitarnu uskršnju aukciju 2022. i pozivao sve organizacije, kompanije kao i pojedince koji su u mogućnosti da se priključe, jer zajedno možemo više. 

Read More

Na paltou ispred zgrade opštine vlasotinački gimnazijalci su, pre nekoliko dana, organizovali humanitarnu prodaju knjiga.

Read More

Učenici i učenice šestog razreda Osnove škole “Mika Antić” iz Niša odlučili su da svoju razrednu iznenade posebnim poklonom povodom Međunarodnog dana žena.

Read More

Anđela Lečić je učenica četvrtog razreda Gimnazije „9.maj” u Nišu i prva je u Nišu ponudila u svojoj toploteci besplatan obrok budućim mamama. Toploteka radi tek dve nedelje, a Anđela već ima svoje prve mušterije. Ova mlada Nišlijka je na ovaj način pokazala da među mladima još uvek ima onih koji žele da pomognu drugima, da pokažu da i na njih može da se računa kada je humanost u pitanju. 

Read More

Povodom obeležavanja slave Sveti Sava, studenti Medicinskog i Elektronskog fakulteta iz Niša darivali su paketiće najmlađim pacijentima Univerzitetskog kliničkog centra Niš.                  

Read More

Bajkeri iz kluba „Road Guardian“ pozivaju sve dobre sugrađane iz Niša da se priključe akciji „Paketić za naše heroje“, kako bi mališanima na lečenju u Dečjoj hematoonkološkoj klinici ulepšali praznike. Akcija prikupljanja paketića traje do kraja decembra 2021. godine.

Read More

Deo zgrade Mesne zajednice „Božidar Adžija“ na Bulevaru Nemanjića uskoro bi trebalo da postane vrtić. Adaptiraće ga Fondacija „Novak Đoković“ koja je to najavila i promotivnim spotom i ujedno pozvala ljude da donacijama i podrže ovu ideju.

Read More

Grad Niš će dobiti prvi humanitarni parking pored OŠ „Sveti Sava", a sva prikupljena sredstva od naplate ove usluge na 200 mesta su namenjena lečenju dece.

Read More

Donacijom 1.000.000 dinara Srpskom filantropskom forumu maloprodajni lanac Delez Srbija pružio dodatnu podršku inicijativi „Spasimo hranu, spasimo humanost”. Iznos doniran povodom Svetskog dana hrane biće namenjen ustanovama koje su deo Saveza za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Srbije (MNRO) u Nišu, Leskovcu i Vranju.

Read More

U Obrenovićevoj ulici pored Banke dobročinstva organizovan je humanitarni bazar za trogodišnju Nikolinu Stojanović iz Niša koja boluje od cerebralne paralize. Izloženi su ukrasni predmeti, slike, knjige, igračke, slatkiši, prirodna kozmetika pa čak i cveće, a prisutni su i animatori.

Read More