Tri dana nakon što mu je uručena vredna donacija iz Australije, na adresu Nikole Matkovića, đaka pešaka iz sela Vučinići kod Novog Pazara, stigla je dodatna pomoć i nova radost, ovoga puta iz Švajcarske.

Sa 100 franaka ovog odlikaša i jednog od najboljih đaka novopazarske gimnazije obradovala je anonimna dobrotvorka iz Bazela, koja je po 100 franaka poslala još dvojici đaka pešaka sa Golije u teškoj materijalnoj situaciji, Stefanu Pendiću iz zaseoka Đonlije i Nikoli Petronijeviću iz sela Joše.

Dobročiniteljka iz Švajcarske, koja želi da ostane anonimna, poslala je pešacima sa Golije i pismo podrške u kome ističe da posredstvom „Vesti“ godinama prati njihovu borbu sa bespućem i siromaštvom i da je oduševljena što su, uprkos svim nedaćama koje ih kroz život prate, sva trojica dobri đaci. Dobra baka iz Bazela obećava da će ih i dalje „pratiti“ i da će ih ponovo obradovati.

Takođe, u poslednjih godinu dana je od donacija dobrih ljudi Nikoli Petronijeviću i njegovom teško bolesnom ocu izgrađena je nova kuća vredna oko 17.000 evra, koja je opremljena novim nameštajem i aparatima za domaćinstvo. Donacije koje povremeno pristižu, pa i ovu iz Bazela, Nikola će potrošiti za autobuske karte, knjige i novu trenerku.

Izvor: Vesti online