Novi Pazar | Giving Balkans

Novi Pazar

Srednjoškolcima sa Golije već godinama stipendijama pomažu dobrotvori iz njihovog kraja ali i dijaspore. Maturant Nikola Marković sada je, uz pomoć dobrotvora, otpočeo i svoje više obrazovanje.

Read More

Tri dana nakon što mu je uručena vredna donacija iz Australije, na adresu Nikole Matkovića, đaka pešaka iz sela Vučinići kod Novog Pazara, stigla je dodatna pomoć i nova radost, ovoga puta iz Švajcarske.

Read More

VIRTUS Specijalna nagrada za mlade filantropkinje pripala je Selmi Hasić Manić i Nermi Zekić Hoćanin iz Novog Pazara.

Read More

Humanitarne organizacije Sevap i Otvorena ruka donirale su 140 džakova brašna za radnike Gradske čistoće.

Read More

Jedanaestu godinu uzastopno, Udruženje “Svetionik” iz Novog Pazara sprovešće humanitarni projekat “Priključi se mreži dobra – Podeli obrok”, sa ciljem da svakog dana ovogodišnjeg Ramazana (muslimanski mesec posta) obezbedi obrok za 350 osoba, odnosno 110 novopazarskih porodica slabijeg imovinskog stanja.

Read More

Volonteri Novog Pazara već mesecima su u krugu zdravstvenih ustanova gde pomažu pacijentima, ali i lekarima.

Read More

Belma je stipendistkinja Fondacije Divac, koja je sa nama podelila svoju priču, kako bi motivisala svoje vršnjake, ali i starije sugrađane da se angažuju u pružanju pomoći onima kojima je podrška najpotrebnija.

Read More

Predstavnici humanitarne organizacije “Put sredine” dodelili su prethodne nedelje pakete namirinica radnicima JKP “Gradska čistoća”. Ovo je još jedna u nizu humanitarnih akcija ove organizacije,ali prva upućena radnicima "Čistoće", kako bi se zahvalili za njihovo ngažovanje tokom pandemije.

Read More

Asmir Kolašinac, srpski olimpijac u bacanju kugle, od početka vanredne situacije na različite načine je pomagao narodu u Sandžaku. Međutim, od kako su članovi njegove porodice prebačeni u Novopazarsku bolnicu, Asmir je svoju energiju i vreme u potpunosti posvetio tome da na svaki mogući način pomogne ostalim pacijentima, kao i lekarima i medicinskom osoblju u junačkoj borbi za svaki život.

Read More

Veliki broj umetnika iz Sandžaka, ali i iz Kraljeva, Beograda, Negotina i Raške donirao je svoje slike kako bi pomogli bolnicama u Sandžaku i tako se priključili humanitarnoj akciji pokrenute od strane Galerije Multimedijalnog centra (MMC) i Kulturnog centra Novi Pazar.

Read More