Jana i Iva, mlade i talentovane džudistkinje iz Niša dobile su novu opremu za trening, vrednu skoro 200.000 dinara.

Oprema je obezbeđena donacijama građana, pojedinaca i kompanija, u okviru humanitarne akcije koju je organizovala Fondacija "Mladi za mlade".

Jana i Iva Mitrović su sestre bliznakinje iz Niša i odlične učenice petog razreda koje osvajaju izvanredne rezultate na državnim i medjunarodnim takmičenjima iz džudoa. Međutim, zbog teških životnih okolnosti njihov samohrani otac, profesor fizičkog vaspitanja Miša, nije uspevao da nabavi potrebnu opremu kako bi Jana i Iva mogle da se bave omiljenim sportom.

Zahvaljujući sredstvima prikuljenim u humanitarnoj akciji, taj problem je rešen - Iva i Jana su dobile novu opremu, a biće im pokriveni i troškovi priprema koje ih očekuju.

Pored opreme kupljene su im i patike, kao i trenerice za početak školske godine, a ukupna vrednost donacije iznosi 2.500 evra.

Velika podrška celoj akciji bio je i profesor fizičkog vaspitanja u Gimnaziji ‘’Svetozar Marković’’ u Nišu, Miljan Milenković, koji je bio veza i podrška između Fondacije i porodice ovih mladih džudistkinja.

Izvor: Niške vesti