Preko 170.000 građana iz svih krajeva Srbije je ispratilo treći po redu, a prvi virtuelni Festival filantropije. Građani su imali priliku da prate i učestvuju u aktivnostima festivala online preko našeg veb-sajta i Dobročinitim društvenih mreža na Facebook-u i Instagram-u.

Festival je otvoren Filantropskim kvizom, na kome je znanje iz opšte i filantropske kulture pokazalo 65 predstavnika kompanija, organizacija i medija.

Učesnici Festivala imali su takođe i priliku da se upoznaju sa biografijama dobročinitelja iz naše bogate istorije, uživaju u humanitarnom koncertu u organizaciji časopisa Mitzy Magazine i kreiraju Leksikon dobročinstva, ostavljajući komentare o dobročinstvu na društvenim mrežama.

Prikupljanjem plastičnih čepova i deljenjem fotografija čepova na društvenim mrežama u okviru akcije „Čep za hendikep“ građani su direktno pomogli da se skrene pažnja na mogućnost doniranja čepova kako bi se pomoglo osobama sa invaliditetom.

U okviru Muzeja filantropije i Dobročinitim YouTube kanala posetioci su tokom festivala, kroz 10 edukativnih videa, mogli virtuelno da upoznaju sa srpskim zadužbinama i zadužbinarima, poput Galerije Matice srpske i Ilije Kolarca.

Sa ciljem da kultura davanja postane naša dobra navika, poslednjeg dana Festivala, svi građani su bili pozvani da se uključe u humanitarne akcije organizacija šutem Dobročinitim sajta, birajući aktivnost koju žele da podrže,

Festival je zatvoren prikazivanjem predstava za decu Kotorskog festivala pozorišta za decu i Puls teatra iz Lazarevca. Svi sadržaji Festivala, osim pozorišnih predstava, i dalje su dostupni na veb-sajtu dobrocinitim.rs, kao i Dobročinitim Facebook i Instagram profilu.