A evo i vesti koje će zagrejati srca ljubitelja sporta i košarke! Ovih dana, igra se svetska utakmica protiv nevidljivog protivnika, utakmica u kojoj su sloga i timski duh od ključnog značaja. Svako pomaže na svoj način, što su pokazali i dva srpska igrača Sakramento Kings-a zajedno sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, odlučili su da stanu uz Fondaciju Ana i Vlade Divac i doniraju prekopotrebna sredstva za nabavku raspiratora, zaštitnih maski i drugih medicinskih sredstava, neophodnih zdravstvenim ustanovama koje pružaju pomoć građanima tokom vanrednog stanja.

Poneseni primerom njihovih suigrača koji su donirali za svoju lokalnu zajednicu, Bogdanović i Bjelica su želeli da daju svoj doprinos naporima da se ljudima u njihovoj domovini dopreme sredstva koja im mogu spasiti živote.

“Inspirisan svima iz NBA lige i ljudima širom sveta koji pomažu onima koji su najviše pogođeni nastalom krizom, bilo mi je vrlo važno da doprinesem da do ljudi u domovini stignu sredstva koja mogu spasiti živote", rekao je Bogdanović. Takođe je i izrazio svoju zahvalnost prema naporima hrabrih medicinskih radnika koji svaki dan brinu o najugroženijima, dodajući da je siguran da ćemo ovo teško vreme ubrzo ostaviti iza nas.

"Supruga i ja smo ponosni što doniramo neophodna medicinska sredstava i tako pomažemo herojima na prvoj liniji fronta...", rekao je Bjelica. “Sada su zdravlje i zaštita prioriteti i čast nam je što ćemo pružiti pomoć ljudima u domovini.”

Vlade Divac je ovim povodom podelio: “Naša fondacija prikuplja sredstva kako bismo pomogli ljudima da bolje žive i da najugroženijima obezbedimo bolju budućnost. Ana i ja smo počastvovani što se pridružujemo mojim kolegama iz Kings-a i što ćemo poslati respiratore, zaštitne maske i medicinsku opremu kako bismo pomogli herojima - zdravstvenim radnicima i pacijentima u domovini.”

Klub Kings je oduvek bio velika, globalna porodica,i ova donacija je deo zajedničkih aktivnosti pod nazivom “U ovome smo zajedno” sa ciljem da se onima kojima je to potrebno pruži podrška tokom ovog, neočekivano-teškog vremena.

Izvor: divac.com