Želeći da se udružimo, kao što smo za vreme COVID-19 mnogo puta uradili, naše tri organizacije Fondacija SOS Dečija sela Srbija, ADRA i Music art project, zajedno sa fondacijom Catalyst Balkans pokrenule su kampanju za nabavku tableta i internet konekciju za 274 najugroženije dece širom Srbije, kako bi im bilo omogućeno da neometano prate online nastavu.

Fondacija SOS Dečija sela Srbija od 2004. godine brine o deci i mladima bez roditeljskog staranja, a ovim projektom žele da pomognu deci koja žive u riziku od izdvajanja. Pomoć je najpotrebnija za 94 dece iz Programa jačanja porodica u Nišu i Obrenovcu.

ADRA (globalna humanitarna organizacija Hrišćanske adventističke crkve) svojim humanitarnim i razvojnim programima pomaže pojedincima i zajednicama u više od 130 zemalja. U beogradskim naseljima Borča Reva 1, Reva 2 i Reva 3, Jabučki Rit i Padinska Skela rade sa 80 dece uzrasta od 8 do 13 godina, koji su deo ADRINOG programa podrške u učenju i kojoj je ovoga puta potrebna naša podrška.

Music art project (MAP) se već 6 godina stara o tome da kroz svoj program pruži nadu, lepotu, perspektivu i šansu za jednakost socijalno ugroženoj deci i deci sa raseljenih područja. Ovaj obrazovni i socijalno-inkluzivni model primenjuje se kroz stvaranje muzike u horovima i orkestrima, kroz intenzivne probe i učestale nastupe, pružajući deci organizovano vreme van ulica, u bezbednom okruženju.

Pored toga što će deca biti u mogućnosti da nastave da prate i učestvuju u MAP programu, pružiće priliku mnogima da prate i redovnu školsku nastavu, konkretno njih 100 u 5 gradova širom Srbije.

Svi građani, kompanije, proizvođači opreme, distributeri i operateri ovu akciju mogu podržati na način koji im najviše odgovara: online donacijom preko naše platforme Donacije.rs, donacijom u robi ili usluzi ili promocijom.

Grupa 484 i Norveška ambasada dupliraće svaku vašu donaciju do iznosa od 235.000 RSD.