U današnjem digitalnom dobu, tehnologija nam omogućava da na nove načine pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Donacije.rs, kao crowdfunding platforma posvećena podršci neprofitnim organizacijama, stalno radi na inovacijama kako bi olakšala građanima i odgovornim kompanijama da podrže aktuelne ideje koje se lansiraju na toj platformi.

U ovom tekstu, predstavljamo našu najnoviju funkcionalnost — „Podršku platformi", objašnjavamo kako se koristi i koju vrednost donosi za naš rad, a samim tim i za sve društveno korisne ideje koje se već godinama podržavaju putem Donacije.rs.

Zašto „​Podrška platformi"?

Naša misija na Donacije.rs je da omogućimo neprofitnim organizacijama da dobiju sredstva i podršku koja im je potrebna kako bi ostvarile svoje ciljeve. Neprofitne organizacije preko Donacije.rs mogu brzo doći do potrebnih sredstava za svoje ideje ili projekte, a podržavaoci iz Srbije i inostranstva ih mogu lako podržati online donacijama.

Međutim, mnoge organizacije nemaju kapaciteta ili iskustva u crowdfundingu, zbog čega im je najčešće potrebna naša savetodavna i mentorska podrška. Mi im pomažemo da bolje razumeju strategije prikupljanja sredstava, da ciljaju prave donatore i ostvare veći uspeh u svojim kampanjama. Kako je naša mentorska podrška u potpunosti besplatna, želeli smo da pružimo mogućnost da građani još više budu aktivni učesnici u pozitivnim promenama u zajednici. Zato smo razvili „Podršku platformi".

Šta je „Podrška platformi"?

„Podrška platformi" je nova funkcionalnost na Donacije.rs koja omogućava da izdvojite dodatni iznos prilikom donacije za aktivne kampanje. To znači da, pored osnovnog iznosa koji donirate neprofitnoj organizaciji, možete nameniti dodatnu sumu novca koja će direktno podržati rad same platforme. Zašto je to važno?

Ovaj dodatni doprinos nam pomaže da pokrijemo operativne troškove platforme, razvoj novih funkcionalnosti, i pružimo još bolju podršku neprofitnim organizacijama. Na taj način, vaša donacija ide dvostruko — direktno neprofitnoj organizaciji i osnaživanju Donacije.rs da nastavi sa svojom misijom.

Kako funkcioniše?

Korišćenje „Podrške platformi" je jednostavno:

  1. Izaberite kampanju: Prvo, odaberite kampanju kojoj želite da donirate na Donacije.rs. To može biti kampanja za podršku deci, borbu protiv gladi, zaštita životne sredine ili bilo koja druga kampanja koja je aktivna i koja vas inspiriše.

  2. Unesite iznos: Nakon što odaberete kampanju i kliknete na dugme Doniraj, unesite osnovni iznos koji želite da donirate. Ovo je vaša osnovna donacija neprofitnoj organizaciji.

  3. Dodajte podršku platformi: Sada dolazi trenutak kada možete dodati podršku platformi. Odaberite iznos koji želite da dodate kao doprinos za podršku radu Donacije.rs.

  4. Završite donaciju: Kada završite sa unosom sredstava, jednostavno nastavite sa procesom donacije kao i obično. Potvrdite svoju donaciju i vaš doprinos će biti usmeren kako ste odabrali.

Zašto je to važno?

Dodavanjem podrške platformi, vi aktivno doprinosite održivosti i razvoju Donacije.rs. Evo nekoliko razloga zašto je ova opcija važna:

  1. Pomažete operativne troškove: Vaša podrška omogućava da pokrijemo troškove održavanja platforme, kao što su hosting, bezbednost podataka i tehnička podrška.

  2. Unapređujemo funkcionalnosti: Sredstva koja prikupimo putem „Podrške platformi" koristimo za razvoj novih alatki i funkcionalnosti koje olakšavaju doniranje i podršku.

  3. Podržavate misiju Donacije.rs: Naša misija je podrška neprofitnim organizacijama. Vaš doprinos pomaže nam da ostanemo posvećeni ostvarivanju tog cilja.

Na Donacije.rs verujemo u snagu zajedničkog delovanja. „Podrška platformi" je još jedan korak ka ostvarivanju naše vizije — da svako može da bude deo pozitivnih promena u društvu.

Dodavanjem podrške platformi unapređujemo našu sposobnost da zajedno napravimo razliku i da nastavimo da stvaramo dobro zajedno.