Kolarčeva zadužbina u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom organizuje u nedelju 26. februara, humanitarni kulturni događaj za pomoć narodu Turske i Sirije, pod simboličnim nazivom „Bezgranična ljubav”.

Celodnevni događaj trajaće od 11 do 20 časova u Kolarčevoj zadužbini, a sve zainteresovane posetioce i ljude dobre volje očekuju koncerti, projekcija filma, predavanja, humanitarna prodaja knjiga i susreti sa autorima.

Sav prihod prikupljen na ovom humanitarnom događaju biće posredstvom Srpskog filantropskog foruma upotrebljen za pružanje pomoći stanovništvu područja pogođenih zemljotresom u Turskoj i Siriji, za obezbeđivanje hrane, vode i lekova, skloništa i privremenog smeštaja i podršku najmlađima i najugroženijima.

Posetioci će na licu mesta u Kolarčevoj zadužbini novac moći da doniraju ubacivanjem u donatorske kutije, ali i platnim karticama putem POS terminala koje je omogućio tim platforme za zajedničko finansiranje Donacije.rs.

Razorni zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale odneo je preko 47.000 života u Turskoj i Siriji, a ozledio je i ostavio bez krova nad glavom bezbroj drugih. Domovi, bolnice i putevi su sada ruševine, a
hiljade ljudi je bez hrane, skloništa i vode.

„Srpski filantropski forum, kao krovna dobrotvorna organizacija, uvek je reagovao u krizama – prikupljali smo i isporučili pomoć za ugrožene u Srbiji i regionu tokom poplava, pandemije i zemljotresa. Do sada, u akciji pomoći Tuskoj i Siriji, uz pomoć velikog broja pojedinačnih donatora i kompanija, prikupljeno je preko 50.000 evra, dok je Elixir Grupa obezbedila donaciju od pola miliona dolara“, navodi se u saopštenju.

Pozivamo sve humane građane da u nedelju dođu u Kolarčevu zadužbinu ili da doniraju preko računa Srpskog filantropskog foruma 340-11016593-88 ili putem platforme za zajednično finansiranje Donacije.rs, dodaje se.

PROGRAM:

11.00 Velika dvorana, Beogradske promenade, Duo ALEMBIK
13.30 Art bioskop, Uvodna predavanja: Vlada Stanković, vizantolog, prof. turskog jezika, književnosti i kulture Milica Mijatović.
14.00 projekcija filma Hasanova zakletva

17.00 Hol Kolarca, Collegium Musicum
19.00 Velika dvorana, Beogradski kamerni orkestar
12-19.00 Holovi Kolarca, prodaja knjiga i susret sa autorima