Schneider Electric Serbia Business Run biće održan u četvrtak 29. septembra na Adi Ciganliji. 

Serija poslovnih trka nastala je sa idejom da motiviše poslodavce da u svoj poslovni kalendar uvrste i brigu o zaposlenima i aktivno promovišu zdrave stilove života. Srce događaja je trka od pet kilometara u kojoj se zaposleni takmiče za najbrži tim, najbržu koleginicu i kolegu, najfit kompaniju.

Na osnovu velike potrebe da doprinesu očuvanju životne sredine organizatori su svoju misiju usmerili ka tome da Serbia Business Run za pet godina postane prvi najveći sportski događaj u regionu koji je potpuno održiv. 

Ovaj ambiciozni cilj biće postignut saradnjom sa kompanijom Schneider Electric svetskim liderom u oblasti upravljanja energijom i jednom od najodrživijih kompanija na svetu (prošle godine ponela titulu najodrživije kompanije na listi Corporate Knights) uz čiju podršku će na trkama biti korišćena inovativna tehnološka rešenja poput solarnih panela i reciklažnog sistema. Na ovaj način cilj ove serije je da osnaži i inspiriše kompanije, poslodavce, zaposlene i sve pojedince da više vode računa o životnoj sredini i resursima koje dobijamo iz nje, navodi se u saopštenju.

Takođe, trka je po prvi put uvela koncept “CO2 offset” tako što će pretpostavljenu količinu utrošenog ugljen-dioksida na trkama nadoknaditi sađenjem adekvatne količine zimzelenih stabala. Ova kampanja realizuje se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac sa dugoročnim ciljem da društveno najodgovornije kompanije kroz svoje donacije doprinesu da se do kraja 2025. godine zasadi 100.000 stabala. 

Schneider Electric Serbia Business Run trci učestvuju zaposleni iz kompanija, udruženja, javnih preduzeća, fakulteta i drugih organizacija, bez ograničenja maksimalnog broja učesnika.

Kako se prijaviti pogledajte ovde.

Izvor: energetskiportal.rs