Beogradska opština Stari grad dobila je dva reciklomata koji za svaku ubačenu praznu reciklabilnu ambalažu, nagrađuju vašeg psa simboličnom porcijom granula iz Purina asortimana.

Oba reciklomata su postavljena u Parku vojvode Vuka, a u narednim mesecima jedan od njih biće preseljen u Studentski park. Projekat je sproveden zahvaljujući inicijativi Apetit šopa i brenda Purina kompanije Nestlé Srbija.

Postupak korišćenja reciklomata je jednostavan – potrebno je samo da ubacite flašicu (plastičnu ili staklenu) ili limenku u označen otvor, a ona će aktivirati govorni automat i dozer za hranu, integrisan u uređaj. Nakon što vam se glasovnom porukom zahvali na brizi o životinjama i što čuvate prirodu, reciklomat će vašem psu isporučiti nagradicu – tridesetak grama Purina granula sa govedinom za izbalansiran obrok pasa. Dok vaš ljubimac uživa u obroku iznenađenja serviranom u jednu od posuda u donjem, otvorenom delu reciklomata, drugu možete iskoristiti da mu sipate vodu.

Ovim projektom spojili smo dve važne Nestlé misije – brigu o životnoj sredini i ljubav prema ljubimcima. Verujemo da će ovi interesantni reciklomati motivisati naše sugrađane da recikliraju flaše i limenke, kao i da dalje šire svest o važnosti pravilnog odlaganja ove vrste otpada. Naše težnje su da kroz različite inovativne projekte nastavimo da pomažemo svim članovima naše zajednice, uključujući i životinje, i time motivišemo i druge kompanije i pojedince da čine isto. Pozivamo sve građane da koriste postavljene uređaje i da usreće neke od uličnih pasa ili svoje ljubimce, ističe Milica Milanović, menadžerka korporativnih poslova u kompaniji Nestlé Srbija, podsećajući da postavljanje pametnih reciklomata u centar grada nije prva inicijativa brenda Purina.

Početkom godine, Nestlé Purina je pružila podršku napuštenim psima donacijom 4000 obroka azilima i udruženjima za zaštitu životinja, a sa željom da edukuje najmlađe generacije o pravilnoj brizi za životinje, Nestlé kontinuirano sprovodi školicu pod nazivom „Odgovorno vlasništvo ljubimaca“. U protekle tri godine, brend je pokroviteljski podržao i 12 inovativnih start-up rešenja za kućne ljubimce, među kojima i aplikacija „BorrowMyDoggy“ koja vlasnicima omogućava da u okolini pronađu podršku ljubitelja pasa.

Izvor: srpskaekonomija.rs