Kompanija Lidl Srbija je nedavno u Čačku u saradnji sa „Čepom do osmeha” i uz svestranu pomoć građana i preko 30 volontera, uspešno realizovala drugu od osam akcija čišćenja pod sloganom „Čisto iz ljubavi“.

Ovom prilikom, očišćeno je priobalje Zapadne Morave – Suva Morava koja predstavlja jedno od utočišta za ptice i divlje životinje i tom prilikom uklonjeno oko 180 kilograma reciklabilnog otpada koje se sastoji od 45 kilogama PET ambalaže i plastike, oko 8 kilograma limenki i čak 90 kilograma čepova.

Pre toga, kompanija Lidl Srbija je u saradnji sa partnerskom organizacijom, „Čepom do osmeha”, i uz pomoć preko 60 volontera očistila priobalje reke Gradac u Valjevu. Ovom akcijom uklonjeno je oko dve tone komunalnog otpada i oko 800 kilograma reciklabilnog otpada. 

Verujemo da se ljubav prema zemlji ogleda kroz brigu o njoj i zato radimo na podizanju svesti o ekološkim temama širom Srbije, pa tako i u Čačku. Prošle godine smo imali preko 500 volontera i sarađivali sa preko 10 lokalnih udruženja, pa ovim putem pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i zajedno sa nama doprinesu uklanjanju još veće količine otpada – izjavila je rukovoditeljka korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija, Martina Petrović.

Izvor: ozonpress.net