Povodom obeležavanja Svetskog dana deteta, 20. novembra je u holu Gradskog kulturnog centra od 12 do 19 časova održan NURDOR humanitarni bazar. Ova humanitarna akcija imala je za cilj da upozna građane Užica i okoline sa radom Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR, a rezultati su bili sjajni: prikupljeno je 76.090 dinara.

Pozovite svoje prijatelje, komšije, porodicu da nas bude što više, kako bi naša deca znala da ima mnogo onih koji misle na njih i koji se zajedno bore za bolje. Suština i jeste u tome da ako svi učnimo bar po malo, zajedno ćemo značajno pomoći, poručili su volonteri NURDOR-a u Užicu.

Na štandu NURDOR-a predstavljeni su sledeći proizvodi: čokolade, termosi, šolje, dukserice, knjige i slikovnice, društvene igre za najmlađe, magneti…  Izborom bilo kog proizvoda se moglo pomoći da se mališanima obolelim od raka širom Srbije obezbede što bolji uslovi lečenja.

Sva prikupljena sredstva biće namenjena dugoročno veoma važnom projektu, novoj Roditeljskoj kući u Beogradu, koja će obezbediti besplatan smeštaj i sveobuhvatnu psiho-socijalnu podršku deci i roditeljima iz cele Srbije tokom lečenja na beogradskim pedijatrijskim hemato-onkološkim odeljenjima.

Izvor: uziceoglasnatabla.com