DM Ženska trka će se održati u subotu 2. oktobra 2021. na Adi Ciganliji u Beogradu. Trku organizuje Beogradski maraton uz potporu dm-a koji je i naslovni sponzor. Staza oko Ade iznosi 7,7 km te je toliko duga i trka koja će se održati u 10h. Osim što slavi značaj bavljenja fizičkom aktivnošću, posebno trčanjem i hodanjem, kao primarne prevencije za zdravlju žensku populaciju, ova rekreativna atletska trka ujedno ima za cilj da promoviše zaštitu životne sredine i podršku osobama sa invaliditetom.

Kako izveštaji Svetske zdravstvene organizacije pokazuju da je fizička neaktivnost četvrti uzrok smrti svetske populacije, trčanje ali i hodanje su glavna tema ove trke. Ovo je Eco friendly događaj koji za cilj ima da ukaže na to da svi zajedno možemo da učinimo da se naši uslovi života poboljšaju, ali i da pomognemo u stvaranju i održanju zdravije životne sredine.

Zalaganje za poboljšanje uslova u kojim živimo se ne završava tu, jer Beogradski maraton kao organizator već decenijama posvećuje posebnu pažnju osobama sa invaliditetom. Buđenje solidarnosti, uključivanje u događaje i aktivnosti su samo od nekih načina da se pokaže njihova želja da se omogući kvalitetniji svakodnevni život.

Trka ima međunarodni karakter, a prve tri takmičarke dobijaju novčane nagrade kao i poklon iz DM-a. Uz to, sve posetioce i učesnike očekuju brojne aktivnosti usmerene ka zaštiti životne sredine i podršci osobama sa invaliditetom, ali i zabavno-muzički program uz nagradno izvlačenje posebnih poklona.

Izvor: trcanje.rs