Pod sloganom Novi optimizam, serija poslovnih trka i tim-bilding događaj Serbia Business Run se vraća u gradove Srbije. Organizatori ovog septembra najavljuju ponovno okupljanje, trčanje i druženje zaposlenih u Beogradu, Nišu, Subotici i Novom Sadu, a važan aspekt ove akcije je i njen humanitarni karakter.

Prva u nizu, trka u Novom Sadu započeta je u četvrtak, 2. septembra u 19 časova na Štrandu i Sunčanom keju. I ove godine zaposlene je sačekao bogat startni paket, a nakon istrčanih ili ishodanih 5km je održana After Work & Run žurka. Nastala sa ciljem da motiviše poslodavce i zaposlene da vode više računa o zdravlju, a samim tim i motivaciji za posao i društvenoj odgovornosti. Ova serija poslovnih trka od 2016. godine okuplja više od 700 kompanija i 10.000 zaposlenih. 

Kompanije i njihovi zaposleni se takmiče u kategorijama: Najbrži tim (najbolje zbirno vreme prva tri trkača u timu), NajFIT kompanija – kompanija sa najviše trkača, Najbrži kolega i Najbrža koleginica. Najbolje očekuju pehari kao i robne nagrade partnera.

Posle trke u Novom Sadu serija se nastavlja u Nišu (9. septembar), Subotici (23. septembar) i Beogradu (30. septembar).

Humanitarni aspekt trke

Tokom 2019. Serbia Business Run serija je zajedno sa Divac Fondacijom omogućila 10 stipendija za dalje školovanje talentovanih srednjoškolaca iz socijalno ugroženih porodica. Svaka kompanija koja i ove godine odluči da donira stipendije imaće jedinstven VIP status na trkama u okviru Divac Charity Zone, koja uključuje brojne pogodnosti za kompanijski tim na trci. Više o humanitarnom karakteru trke možete videti ovde.

Izvor: Vojvodina Info