Humanitarna akcija pod sloganom „Donosimo osmeh“ održana je 29. avgusta u Beogradu, u organizaciji Gradskih dostavljača i uz podršku JP Ada Ciganlija, a sva prikupljena sredstva namenjena su za lečenje male Vanje Malović kroz Fondaciju „Budi human” i Udruženju samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom „Plava školjka“.

Ova inicijativa počela je humanitarnom vožnjom sa Trga Slavija, u kojoj su učestvovali najveći broj gradskih dostavljača ali i drugih učesnika koji su želeli da se priključe povorci i time skrenu pažnju na važnost solidarnosti i humanosti, pogotovo kada su životne bitke u pitanju. Humanitarna vožnja se završava na makiškoj strani Ade Ciganlije gde je održana centralna celodnevna manifestacija sa programima namenjenim deci.

Centralni događaj je održan od 17:00h kada su se pozivali sugrađani da dođu na aukcijsku prodaju raznih zanimljivih predmeta kroz čiju će se prodaju između ostalog prikupljati sredstva za ostvarenje cilja.

Predmeti su prikupljeni uz pomoć proslavljenih sportista i glumaca, ali i sjanih ljudi iz Arene Beograd.

Polovina prikupljenih sredstava doniraće se maloj Vanji Malović koja inače boluje od retke bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. 

Izvor: Srbija Danas