Tim „Fashion Company“ zamenio je prošle nedelje svoja radna mesta za volonterski rad u okviru eko-akcije Earth Keepers brenda „Timberland“, koji će nastojati da do 2030. godine svojim poslovanjem ostvari pozitivni uticaj na životnu sredinu – tako što će prirodi vraćati više nego što od nje uzima.

Zaposleni su udružili snage sa Ekostar Pak-om, JKP Zelenilom Beograd i influenserima Milanom Vučićevićem (poznatijim kao Nichim izazvan) i Teodorom Miljković, kako bi očistili zelene površine u novobeogradskom Bloku 22 i učinili ih lepšim za stanovnike tog kraja.

Tokom čišćenja prikupljeno je više od devedeset džakova smeća, a najveći deo činio je otpad koji se zadržava u prirodi i do hiljadu godina, kao što su plastične kese, limenke i staklene flaše.

Ova volonterska akcija predstavlja nastavak aktivnosti koje se sprovode u okviru „Timberlandove“ globane kampanje Nature Needs Heroes. Kompanija je do sada reciklirala više od 310 miliona plastičnih flaša i posadila preko deset miliona sadnica zajedno sa zaposlenima, kupcima i dobavljačima. 

Izvor: bizlife.rs