U cilju ulepšavanja životnog prostora brojnih vrsta u Zoo vrtu „Palić”, pokrenut je Program usvajanja životinja. Programu se mogu pridružiti svi građani koji žele da poboljšaju njihov život, uz priliku da obraduju svoje najbliže. Tako je jedna baka iznenadila unuka posebnim poklonom – lavom.

Zoološki vrt na Paliću ponovo je pokrenuo Program usvajanja životinja na godinu dana za fizička i pravna lica.

Novčana donacija se koristi za obogaćivanje životnog prostora usvojene životinje dok usvojitelji dobijaju tablu sa svojim imenom i porodičnu sezonsku kartu.

Kako objašnjava Jelena Toljagić, koordinatorka promotivnih i edukativnih aktivnosti, do sada su usvojeni svi lavovi, tigrovi i leopardi, dva vuka, konji, marmoset majmuni, zebra, foka, alpaka, šimpanza, noj, rakun, medved, kakadu, dvogrba kamila i crveni kengur, a interesovanje ne jenjava, zbog čega su oduševljeni.

Uglavnom su to bila iznenađenja – da li za poklon ili su u tajnosti roditelji usvojili životinju deci pa da se iznenade kad dođu u Zoo vrt i vide svoje ime pored životinje. Imali smo i jednu baku koja je unuku za prvi rođendan usvojila lava, tako da su imena usvojitelja pretežno mališani za koje je neko usvojio životinju, kaže Toljagić.

Novčana donacija se koristi za obogaćivanje životnog prostora usvojene životinje, odnosno za ulepšavanje prostora, pravljenje mesta za odmor, sprava za igranje, pojilica, hranilica i slično, a usvojitelji dobijaju tablu sa svojim imenom pored usvojene životinje i porodičnu sezonsku kartu za Zoo vrt u trajanju od godinu dana, dodaje Toljagić.

Izvor: Nezavisne novine