Polaznici kampa „Sila prati hrabre“ imaće priliku da usvoje nova neformalna znanja, razviju svoje sposobnosti i stvore nova poznanstva koja će im biti važni resursi u kasnijem razvoju.

Prema poslednjem izveštaju Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu, evidentirano je preko 190.000 dece bez roditeljskog staranja. Većina njih neće upisati fakultet, a svoje adolescentsko doba provešće u uslovima koji ne dopuštaju mladoj osobi da ostvari svoj pun potencijal.

Džedajski pokret iz Niša želi da pomogne mladima da prevaziđu okvire u kojima vide sebe i da kroz niz radionica nauče da razviju svoje veštine i otkriju nove talente.

Kako bi motivisali mlade bez roditeljskog staranja da se razvijaju i nastave dalje usavršavanje, već dve godine za redom na Vlasini organizuju edukativni kamp „Sila prati hrabre“. Za sada, već desetoro mladih polaznika ovih eudkativnih kampova uspešno studira ili su našli stalno zaposlenje.

Da bismo mlade naučili da budu hrabri, najpre se moramo usuditi da to budemo i sami. Zato, budite hrabri i pomozite nam da i ove godine mladima pokažemo koliko mogu da napreduju ukoliko rade na svojim veštinama i veruju da je sila sa njima.

Podržimo Džedajski pokret na platformi Donacije.rs i omogućimo mladima bez roditeljskog staranja boravak u edukativnom kampu „Sila prati hrabre“.