Udruženje građana “Osveženje”, u saradnji sa Facebook grupom “Mame Piroćanke”, pokrenulo je kampanju “Dobro delo”. 

Cilj ove kampanje je da se na lokalnom nivou promoviše filantropija i podigne transparentnost davanja među građankama i građanima povezivanjem svih aktera iz javnog, civilnog i privatnog sektora, koji učestvuju, ili žele da učestvuju u akcijama davanja.

Jedna od akcija u okviru kampanje “Dobro delo” održana je 10. aprila ispred Doma kulture u Pirotu, sa ciljem prikupljanja sredstava za Dečje odeljenje i neonatološki odsek Opšte bolnice Pirot.

U okviru kampanje nastala je i Mreža “Dobro delo”, koja okuplja građane i građanke, predstavnike lokalne samouprave, javna i privatna preduzeća, društveno odgovorne kompanije.

Kako navode predstavnici Mreže dobrih ljudi "Dobro delo", ovaj mehanizam saradnje može biti jedan od efikasnijih načina demonstracije društvene odgovornosti kompanija, organizacija, a onda i samih građana.

Kampanju "Dobro delo" Udruženje građana "Osveženje" realizuje u okviru konkursa Slavimo filantropiju, koji podržava Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac u sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID.

Koaliciju za dobročinstvo dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Projekat “Dobro delo” podržan je i od strane Grada Pirota.

Izvor: pirotskevesti.rs