Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje Panel o dijaspori pod nazivom „Filantropija nema granice“, 2. i 3. marta 2021. sa početkom u 15 časova tokom oba dana.

Tokom panela, Catalyst Balkans će predstaviti podatke o davanjima dijaspore tokom pandemije.

Cilj panela „Filantropija nema granice“ je zbližavanje dijaspore i organizacija u Srbiji (zvaničnih institucija, neprofitnih organizacija, medija, itd), unapređenje informisanja o dešavanjima u zemlji i u dijaspori kao i predstavljanje primera dobre i uspešne saradnje. Dijaspora pruža ogroman doprinos razvoju naše zemlje ali se o tome možda nedovoljno govori, a sa druge strane nedovoljno informacija o dešavanjima u Srbiji stiže do predstavnika dijaspore, i želimo da kroz ovaj događaj dođemo do predloga kako da to unapredimo.

Panel će okupiti predstavnike predstavnike institucija, medija, organizacija i pojedinaca iz dijaspore i matice, a na panelu će biti predstavljeni i rezultati upitnika o mogućnostima za unapređenje saradnje organizacija u Srbiji i medija u dijaspori.

Za registracije i agendu, posetite www.divac.com/filantropijanemagranice.

Događaj se realizuje kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Кoalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac a čiji su članovi Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Кolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.