Gradska organizacija Crvenog krsta počela je da radi dostavu namirnica sugrađanima starijim od 65 godina, a lica iz ove kategorije koja su korisnici narodne kuhinje takođe hranu dobijaju na kućnu adresu.

Volonteri koji spadaju upravo u kategoriju starijih od 65 godina samoorganizovali su se da svakodnevno putem telefona koordiniraju među sobom i sa Crvenim krstom. Građani koji žele da volontiraju su dobrodošli, a mladi se pozivaju da dobrovoljno daju krv.

U saradnji sa lokalnom samoupravom gradska organizacija Crvenog krsta počela je da radi dostavu namirnica sugrađanima starijim od 65 godina. Zahtevi se pozivom kol centra na broj 0800 112 113 primaju do 11 sati do kada se i vrši nabavka namirnica i sanitarija, a volonteri distribuciju obavljaju od 12 do 15 sati. Svi volonteri imaju svoju karticu sa oznakom Crvenog krsta, potpisom i pečatom Gradske organizacije, kako ne bi došlo do bilo kakvih zloupotreba.

Do reorganizacije je došlo i u Narodnoj kuhinji, pa tako korisnici stariji od 65 godina takođe na kućnu adresu dobijaju hranu, umesto da odlaze na punktove.

Lepa stvar je što su se volonteri Crvenog krsta stariji od 65 godina samoorganizovali i od kuće pozivaju svakodnevno jedni druge, a zatim informišu Crveni krst o tome kako su i koje su im eventualne potrebe. 

Iz Crvnog krsta putem našeg portala pozivaju mlade sugrađane, koji su najzdraviji, da dobrovoljno daju krv u Transfuziji, jer se i na taj način značajno pomaže građanima i zdravstvu.

Lepa vest je i da se broj onih koji žele da volontiraju svakog dana povećava, a novi humani i vredni ljudi uvek su dobrodošli da se priključe. 

Autor: Jovana Mladenović

izvor: infokg.rs