Health Tech Lab u borbu protiv korona virusa uključio su se kreiranjem inovativnih rešenja, namenjenih zdravstvenim radnicima. Jedan od rezultata te akcije su Vizionari Srbije, koji su sopstvenim sredstvima obezbedili 45.000 vizira zdravstvenim radnicima i drugim ugroženim građanima širom zemlje.

Tu se priča ne završava jer su ovi inovatori, kroz razgovore sa medicinskim radnicima i inženjerima, saznali koja rešenja i oprema su neophodni kako bi zadovoljili trenutne potrebe i bili spremniji za naredne talase virusa. 

Tako su osmišljeni hermetičke zaštitne maske za lice (Full face maske), neinvazivni respiratori, kapija za dezinfekciju, sterilizatori prostora i softverska rešenja. Sada je potrebno validirati ih u praksi i obezbediti proizvodnju, nakon čega bi usledilo njihovo poklanjanje medicinskim ustanovama širom Srbije. Da bi se cela akcija realizovala, potrebna je vaša pomoć. Podržite dalji rad ovih stručnjaka online donacijom preko platforme Donacije.rs ili slanjem SMS poruke na 7300 i pomozite da njihova inovativna rešenja za borbu protiv korona virusa pronađu put do medicinskih radnika i onih koji su najugroženiji od COVID-19 epidemije.