Knjiga u izdanju Kontrast izdavaštva “Dostojno jest” je zbirka poezije i proze, a sredstva od njene prodaje podržaće negu i zbrinjavanje ljudi terminalno obolelih od karcinoma koje sprovodi centar za palijativno zbrinjavnje BELhospice.

Promocija knjige održaće se u Kulturnom centru Grad, u sredu, 3. oktobra sa početkom u 20h, a posetioci će imati priliku da kupe svoj primerak knjige po ceni od 699 RSD.

Ovu izuzetnu inicijativu izdavač je pokrenuo sa željom da podigne svest javnosti o palijativnom zbrinjavanju i njegovom značaju za onkološke pacijente u odmaklim fazama kao i članove njihovih porodica. Rad centara kao što je onaj koji vodi BELhospice izuzetno je dragocen obzriom da se nakon utvrđivanja terminalnog statusa, pacijenti puštaju na kućno lečenje, a porodice često nisu u mogućnosti da svojim najdražima pruže celodnevnu negu koja im je potrebna. Posebno je značajna i profesionalna psihološka podrška koja je omogućena u centrima ove vrste.

Pored humanitarnog karaktera, zbirka ima i izuzetnu književnu vrednost, obzirom da su se neki od najvećih domaćih pisaca današnjice odazvali pozivu da doniraju svoja dela. U knjizi se tako, između ostalih, mogu naći i dela Svetislava Basare, Ivane Dimić, Vladimira Arsenijevića i Vladimira Kecmanovića. Dela su tematski različita, obzirom da nije postojala zadata tema već su pisci sami birali pesme, priče ili odlomke iz svojih romana.

Knjige se mogu kupiti u nekoliko knjižara u zemlji, kao i preko stranice Kontrasta, a ukoliko svoj primerak nabavite na ovaj način sav novac biće upućen hospisu.

Dođite u KC Grad, obogatite svoju biblioteku i podržite BELhospice!